Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Uskomaton tapa vatkata kerma ja muut nopeat leivontaniksit – tiesitkö näitä?

Joskus leivontasuunnitelmat kariutuvat siihen, että keittiöstä ei yksinkertaisesti löydy niitä tärkeimpiä välineitä tai raaka-aineita leivonnaisten loihtimiseen. Oikeilla vinkeillä jopa kerman vatkaaminen onnistuu ilman perinteisiä keittiövälineitä – ja vieläpä hämmästyttävän nopeasti!

Kermavaahdon vatkaaminen

Moni vatkaa kermavaahdon joko sähkövahkaimella tai käsin vispilällä, mutta kermavaahdon saa vatkattua helposti myös kannellisessa astiassa. Kaada kerma astiaan, sulje kansi ja ravista intensiivisesti noin kolmen minuutin ajan ja kermavaahto on valmista.

Taikinan kaulitseminen

Kaikkien keittiöiden perusvälineisiin ei suinkaan kuulu kaulin, mutta ei syytä huoleen. Yhtä tasaisesti kaulitun taikinan saa aikaan myös käyttämällä viinipulloa kaulimen tavoin. Muista pestä pullo huolellisesti ennen sen käyttöä kaulimena, jotta taikinan pintaan ei tartu bakteereja.

Leivonnaisten koristelu

Jos tarkoitus on loihtia näyttävästi koristeltuja leivonnaisia, mutta keittiötarvikkeiden joukosta ei löydy tarvittavia sabluunoita, kannattaa avuksi ottaa pala pitsistä pöytäliinaa. Asettele pitsiliina leivonnaisen päälle ja ripottele tomusokeria päälle.

Ruskean sokerin pelastaminen

Jos ruskea sokeri on päässyt kovettumaan kaapissa, voi sen pehmentää helposti märän talouspaperin ja mikroaaltouunin avustuksella. Siirrä kovettunut sokeri astiaan, peitä astia veteen kastetulla talouspaperilla ja laita astia papereineen mikroon 20 sekunnin ajaksi ja sokeri on jälleen irtonaista.

Lähde: Buzzfeed

MTV LIFESTYLE

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja