Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Toimiva kakkuniksi: Näin saat kakun kerroksista täsmälleen samankokoisia!

Täytekakun leipomisessa haastavin vaihe on kakkupohjan leikkaaminen. Katso videolta erikoinen kikka, jonka avulla saat leikattua kakun kerrokset täsmälleen yhtä paksuiksi!

Kondiittorien tekemissä kakuissa kaikki kerrokset ovat jotenkin aina täsmälleen yhtä paksuja. Kakkupohjan leikkaaminen tavallisella veitsellä voi raastaa kotileipurin hermoja: kerroksista tulee aina enemmän tai vähemmän epäsymmetriset. Kokeile veitsen käyttämisen sijasta yksinkertaista kikkaa. 

Tarvitset avuksesi hammaslankaa tai jotain muuta kestävää ja ohutta lankaa, hammastikkuja ja viivaimen. 

Mittaa viivaimella kakun paksuus. Aseta hammastikku viivaimen avulla täsmälleen kakkupohjan puoliväliin. Pistä tikku paikoilleen merkiksi. Aseta tikkuja tasaisesti ympäri kakkua. Näin tikut muodostavat kakun ympärille merkkiviivaston. Kieritä sitten hammaslanka kakun ympärille siten, että lanka nojaa tikkuja vasten. Risti langat päistä ja halkaise kakku langan avulla vetämällä narunpäistä yhtä aikaa eri suuntiin. 

Lopputuloksena on kaksi täsmälleen samankokoista kakun puolikasta! 

Katso videolta, miten temppu sujuu käytännössä:

Lähde: Health.com

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja