Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Tiesitkö? Tämä suosikkiherkku alentaa kolesterolia

Suomalaisten kesäherkkuihin ehdottomasti kuuluva mansikka on sekä herkullinen että terveyttä edistävä marja. Tutkimuksen mukaan marja sopii erityisesti korkeasta kolesterolista kärsiville.

The Journal of Nutritional Biochemistry-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan mansikoiden syöminen on maukas tapa alentaa kolesterolia. Espanjalaiset ja italialaiset tutkijat pyysivät tutkimukseen osallistuneita muuttamaan ruokavaliossaan vain yhden asian: Osallistujien piti syödä noin puoli kiloa mansikoita joka päivä yhden kuukauden ajan.

30 päivän jälkeen tutkimukseen osallistuneiden kokonaiskolesteroli oli laskenut keskimäärin yhdeksän prosenttia ja LDL-kolesteroli, eli niin sanottu paha kolesteroli, oli laskenut lähes 14 prosenttia.  

Jos puoli kiloa päivässä kuulostaa hurjalta määrältä, älä murehdi: edistät terveyttäsi syömällä pienempiäkin määriä marjoja. Harvardin yliopiston tutkimuksen mukaan mansikoiden tai mustikoiden säännöllinen syöminen suojaa sydänsairauksilta.

Tutkimuksen mukaan mansikoita tai mustikoita pitäisi syödä vähintään kolme kertaa viikossa, noin reilu desilitra kerralla. Tutkimuksiin osallistuneet naiset, jotka söivät paljon marjoja säännöllisesti, säästyivät sydänkohtaukselta muita naisia todennäköisemmin. 

Katso myös ohjeet kesäisten mansikkaherkkujen leivontaan!

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja