Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Täydellisen pullataikinan salaisuus – ethän tee näitä virheitä?

Poimi vinkit siihen, kuinka kotonakin on mahdollista loihtia onnistuneita pullapitkoja, korvapuusteja tai voisilmäpullia – ilman pelkoa siitä, että niiden koostumus ei vastaa odotuksia.

Moni uskoo, että onnistuneiden pullien leipominen on yksi kotileipurin suurimmista haasteista. Ammattilaiset kertovat, että tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, mikäli tietyt nyrkkisäännöt pidetään mielessä.

– Paremmat pullat syntyvät hieman pehmeämmästä taikinasta, Fazer lähileipomoiden esimies Vesa Saarela vinkkaa.

Vaivaa riittävä sitko

Pullataikinaan on tärkeää saada aikaan sitko, jotta valmiiden pullien koostumus on kuohkea sekä kiinteä. Hyvänä nyrkkisääntönä sopivan sitkon suhteen voi pitää sitä, että riittävästi vaivatusta taikinasta pystyy muodostamaan läpikuultavan "ikkunan".

– Niin kauan taikinaa pitäisi jaksaa vaivata, että siitä saa muodostettua ikkunan, Saarela toteaa.

Käytä pehmeää voita

Voi on tärkeä osa pullataikinaa, mutta rasvaa ei kannata suinkaan sulattaa pullataikinaa varten mikroaaltouunissa. Pehmeän voin koostumus sopii pullataikinaan paremmin.

– Voita ei kannata sulattaa pullataikinaan, sillä kuumennetun rasvan koostumus muuttuu, Fazerin lähileipomoiden esimies Tarja Sjöfelt kertoo.

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja