Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Tässäkö juhannuksen hitti? Valmista helposti grillissä

Makkarapiilo on tuhti grilliherkku, joka ei varmasti jätä ketään kylmäksi. Lehtevään taikinaan kiedottu makkara maistuu monenlaisilla täytteillä ja tarjotaan raikkaan salaatin kera.

Grillimakkara kuuluu kesään. Makkarapiilossa makkara piilotetaan osittain lehtitaikinan sisälle. Makkaran kanssa voi valita grilliin täytteeksi erilaisia juustoja ja kastikkeita oman maun mukaan. Jos pakastimen uumenista löytyy vielä joulutorttutaikinalevyjä, voi niitäkin hyödyntää tässä reseptissä.

Resepti onnistuu myös kasvismakkaroilla. Lehtitaikina on myös vegaaninen.

– Makkarapiilon kylkeen sopii raikas salaatti. Tomaatti-sipuliyhdistelmä eli salsatyyppinen raikas kastike sopii myös hyvin makkarapiilon kanssa. Kylkeen voi myös grillata erilaisia kasviksia, vinkkaa kotitalousopettaja Arja Elina Laine.

Makkarapiiloja voi paistaa myös uunissa.

Makkarapiilo

uusi raakaaine

  • Makkarapiilo on muunnos suositusta nakkipiilosta
  • Pekoni suojaa taikinapintaa palamiselta
  • Aluksi grillauksessa kuuma, sitten miedompi lämpö
  • Välillä käänneltävä
  • Valmistuu myös uunissa

n. 4 kpl

n. 4 kpl grillimakkaraa

Täyte:

100 g sinihomejuustoa, emmentaljuustoa, jalopenoja tai tacokastiketta
rouhittua mustapippuria tai chilirouhetta
sinappia

Päälle:

1 pkt Myllyn Paras Lehtitaikinalevyjä (500 g) tai Torttutaikinalevyjä (500 g) tai Voitaikinalevyjä (500 g)
1 pkt pekonia
rypsiöljyä

Ota taikinalevyt sulamaan, ja ota muut aineet esille. Leikkaa jokainen taikinalevy neljäksi pitkäksi nauhaksi terävällä veitsellä.

Tee grillimakkaroihin melko syvät viillot poikittain ja pitkittäin. Laita jokaiseen viiltokoloon valitsemaasi täytettä. Mausta vielä rouhitulla mustapippurilla, chilirouheella tai sinapilla.

Kieputa täytetyn ja maustetun makkaran ympärille ensin 2 taikinanauhaa ja sen päälle 2 pekonisuikaletta. Voit valmistaa kierteet myös ilman pekonia, mutta tällöin saattaa olla haasteena taikinapinnan palaminen, eli tämä versio sopii haasteita rakastaville. Nipistä taikina- ja pekoninauhojen päät huolellisesti kiinni taikinan avulla.

Sivele kierteet kauttaaltaan öljyllä. Grillaa makkarapiiloja grillissä tai uunin grillivastuksella. Kääntele kierteitä välillä metallisella lastalla, grillaa noin 3+3+3 min eri puolilta kierrettä. Voit käyttää grillin suojana halutessasi kuumennettua pizzakiveä, grilliparilaa tai öljyttyä folioalustaa.

Resepti: Arja Elina Laine

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja