Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Muistatko tämän kotitaloustuntien suosikkireseptin?

Muistatko vielä maukkaat kauralastut? Tämä resepti on taatusti jäänyt monen mieleen kotitaloustunneilta.

Kouluaikojen kotitaloustunneilta monelle on jäänyt muistoihin ainakin herkullinen kauralastujen ohje. Helppoa reseptiä osaa koululainenkin noudattaa ja herkulliset keksit syntyvät nopeasti.

Jos resepti on jäänyt jo unholaan, nappaa se tästä ja kokeile kauralastuja, kun mielesi tekee jotain helppoa, hyvää ja nopeaa.

Kauralastut

18–20 kpl

50 gr margariinia tai voita

2 dl kaurahiutaleita

1 rkl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 dl sokeria

1 muna

Laita uuni kuumenemaan 200:een asteeseen. Sulata rasva kattilassa ja lisää muut aineet sulaneeseen rasvaan. Sekoita puuhaarukalla.

Nosta taikinasta leivinpaperille pellille pieniä nokareita kahdella lusikalla. Jätä reilut välit (noin 10 senttiä).

Irrota kauralastut leivinpaperilta paistinlastalla hieman jäähtyneinä.

Resepti: Keitämme ja Leivomme 1, Aura Liimatainen ja Tuula Teerikangas, WSOY 1992

Arjan Leivontanurkan Paluu menneisyyteen -juttusarjassa muistellaan menneiden vuosikymmenten suosikkireseptejä, joista osa on jo vaipunut unholaan ja toiset jääneet osaksi arkeamme.

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja