Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Milloin viimeksi testasit tätä supersuosittua reseptiä?

Muistatko vielä mokkapalat? Tämä suosittu resepti kannattaa pitää mielessä, kun kahvipöytä vaatii herkkuja.

Mokkapalat ovat vanha ja tuttu resepti, jolla on jo sukupolvien ajan ilahdutettu niin lapsia kuin aikuisiakin syntymäpäivillä ja vaatimattomammillakin kakkukahveilla. Mokkapalat ovatkin taatusti yksi suosituimmista jälkiruokaherkuista!

Mokkapalojen reseptit vaihtelevat siinä missä makumieltymykset: toiset haluavat, että mokkapalat maistuvat vahvasti kahvilta, toiset kallistuvat suklaisempaan suuntaan. Tässä kotitalouskirjasta napatussa reseptissä kahvin maku on mieto, mutta selkeä.

Mokkapalat

noin 16 kpl

Pohja:

100 g margariinia tai voita

3/4 dl sokeria

1 muna

3/4 dl maitoa

2 rkl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

2 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja

Kuorrutus:

25 g margariinia tai voita

2 dl tomusokeria

2 rkl valmista kahvia

1 rkl kaakaojauhetta

Tee näin:

1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa muna joukkoon.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne vuorotellen maidon kanssa margariinivaahtoon.

4. Levitä seos pellille leivinpaperille noin 24 x 24 senttimetrin suuruiseksi levyksi,

5. Paista uunin keskitasossa noin 10 minuuttia.

6. Irrota levy varovasti lastalla paperista.

7. Sulata margariini kattilassa ja lisää kuorrutuksen muut aineet. Jäähdytä.

Resepti: Aura Liimatainen & Tuula Teerikangas: Keitämme ja leivomme 1 (WSOY, 1992)

Arjan Leivontanurkan Paluu menneisyyteen -juttusarjassa muistellaan menneiden vuosikymmenten suosikkireseptejä, joista osa on jo vaipunut unholaan ja toiset jääneet osaksi arkeamme.

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja