Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Osaatko munaniksit? 3 tapaa erotella keltuaiset ja valkuaiset

Joskus kotileipurin täytyy erotella kananmunasta keltuaiset ja valkuaiset. Katso näppärät vinkit hommasta suoriutumiseen!

Usein taikina vaatii huoneenlämpöisiä kananmunia. Kuitenkin silloin, kun joudut erottelemaan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan, kannattaakin käyttää kylmiä munia. Tällöin keltuainen ei mene rikki niin helposti ja pystyt erottelemaan sen helpommin. Miten keltuaiset ja valkuaiset on sitten helpointa erotella toisistaan? 

Tapa 1:

Riko kananmuna kulhoon. Ota tyhjä, puhdas vesipullo, purista kevyesti ja osoita sillä keltuaista. Lakkaa puristamasta ja pullo imee keltuaisen sisäänsä. Sitten voitkin tyhjentää keltuaisen toiseen kulhoon.

Tapa 2:

Laita kulhon päälle reikäkauha ja riko kananmuna sen päälle. Valkuainen valuu kulhoon ja keltuainen jää kauhaan. 

Tapa 3:

Yleinen tapa erotteluun on rikkoa kananmuna kulhon yllä ja siirrellä keltuaista kuorenpuolikkaasta toiseen ja valuttaa valkuaista kulhoon.

Katso tarkemmat ohjeet Lindsay Ann Bakesin videolta:

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja