Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Onnistuneiden muffinssien salaisuus – muista tärkeät säännöt

Muffinssit ovat klassikkoleivonnaisia, joita moni opettelee leipomaan jo lapsena. Ota selvää, mitkä leipomissäännöt kannattaa pitää mielessä, jotta keittiössä valmistuisi mahdollisimman onnistuneita muffinsseja.

Älä sekoita taikinaa liikaa

Kun kyse on muffinssitaikinasta, ei haittaa, vaikka sen joukkoon jäisi hieman taikinapaakkuja. Liian sileäksi sekoitettu taikina sitä vastoin saattaa menettää kuohkeutensa, ja tästä johtuen muffinssit saattavat liiallisen sekoittamisen vuoksi jäädä ikävästi tiiviiksi.

Voitele vuoka

Muffinssien paistamiseen kannattaa ehdottomasti käyttää apuna muffinssivuokaa, sillä pelkissä paperisissa vuoissa muffinssitaikina leviää helposti pellille. Kannattaa pitää mielessä myös se, että muffinssivuoka on syytä voidella huolellisesti ennen paistamista, jos sen lisäksi ei käytä paperisia muffinssivuokia. Tämä estää muffinsseja takertumasta vuokaan.

Tarkkaile kypsyyttä

Muffinssit paistuvat helposti kuiviksi, ja tästä syystä niiden kypsyyttä on hyvä tarkkailla tiiviisti. Jo viittä minuuttia ennen ilmoitetun kypsymisajan täyttymistä kannattaa rohkeasti tarkastaa hammas- tai tulitikun avulla, ovatko muffinssit jo kypsiä. Jos taikina tarttuu tikkuun, on muffinssien syytä paistua uunissa vielä hetki.

Säilytä huolellisesti

Jotta muffinssit maistuvat vielä paistamista seuraavanakin päivänä, on ne jäähtymisen jälkeen tärkeää säilyttää huolellisesti. Ensisijaisen tärkeää on säilöä muffinssit niin, että ne on pakattu tiiviisti, sillä muuten ne kuivuvat ikävästi. Muffinssit voi jäähtymisen jälkeen myös pakastaa.

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja