Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Mustikat hyötykäyttöön – testaa perinteistä reseptiä

Mustikat ovat terveellistä herkkua ja ne sopivat loistavasti myös leivontaan. Erityisen herkullinen tapa hyödyntää mustikat on käyttää ne perinteisiin mustikkapiirasiin.

Valmista Keitämme ja leivomme -kirjan perinteisellä ohjeella pieniä mustikkapiirasia, jotka ovat herkullinen kahvipöydän tarjoiltava. Piirakoihin tulee pehmeä pullataikina pohjaksi ja keskelle makeaa mustikkatäytettä.

HUOM! Voit käyttää reseptiin sekä tuoreita että pakastettuja mustikoita. 

Mustikkapiiraset

16 kpl

Taikina:
2 dl maitoa
25 g hiivaa
½ tl suolaa
1 kananmuna
2–3 tl kardemummaa
2 rkl sokeria
noin 6 dl vehnäjauhoja (osan voi korvata tummilla jauhoilla)
50 g margariinia tai voita

Täyte:
noin 6 dl mustikoita
1 rkl sokeria
2 rkl korppujauhetta

Voiteluun:
kananmunaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri, muna, kardemumma ja puolet jauhoista puuhaarukalla voimakkaasti vatkaten. Alusta loput jauhot käsin taikinaan ja lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä margariini. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Leivo kohonneesta taikinasta 16 pikkupullaa. Pane pullat leivinpaperille ja anna niiden kohota peitettyinä.

Paina kohonneisiin pulliin syvennykset tasapohjaisella juomalasilla. Voitele reunat vähän vatkatulla munalla ja ripottele syvennyksiin korppujauhetta. Pane syvennyksiin makeutettua mustikkasurvosta.

Paista piirasia 200 asteessa uunin keskitasossa 10–12 minuuttia.

Osittainen lähde: Aura Liimatainen ja Tuula Teerikangas: Keitämme ja leivomme 1, 1992 (WSOY)

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja