Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Mansikka-suklaajuustokakku vie kielen mennessään! Helppoon jälkiruokaan ei tarvita uunia

Bloggaaja Jessica Merchantin herkullinen mansikka-suklaajuustokakku on raikas ja helppo kesäinen jälkiruoka. Juustokakun tekoon ei tarvita uunia, vaan kakku jähmetetään jääkaapissa.

Kotimaisten mansikoiden paras aika alkaa olla ovella. Mansikat sopivat myös erinomaisesti suklaa-mansikkajuustokakkuun. Kakun kruunaavat suklaaseen dipatut tuoreet mansikat sekä mintun lehdet.

Helppo jälkiruoka voidaan tehdä suoraan tarjoiluastioihin. Jälkiruoan voikin tehdä jääkaappiin valmiiksi odottamaan vieraiden saapumista.

Ainekset:

  • 1 rkl suolatonta sulaa voita
  • 8 oreo-keksiä
  • n. 2 1/3 dl sulatettuja pakastemansikoita tai tuoreita mansikoita
  • n. 1 ¾ dl mascarponejuustoa (huoneenlämpöistä)
  • 2 1/3 dl tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
  • n. ¾ dl makeutettua kondensoitua maitoa
  • 1 tl vanilja-aromia
  • ½ tl suolaa
  • päälle vaahdotettua kermaa ja tuoretta minttua

Murskaa oreo-keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Painele tiiviisti keksikerros jokaisen tarjoilulasin pohjalle. Laita lasit hetkeksi jääkaappiin. Yhdistele kulhossa tuorejuusto, mascarpone ja mansikat. Sekoita kunnolla tasaiseksi. Lisää joukkoon samalla sekoittaen kondensoitu maito. Lisää lopuksi joukkoon vanilja-aromi. Annostele seos keksien päälle laseihin. Siirrä lasit jääkaappiin 2–4 tunniksi.

Suklaaganache:

  • 1 1/5 dl paloiteltua tummaa suklaata
  • 1 ½ rkl kermaa

Lämmitä kerma kattilassa ja lisää sitten joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes ganache on tasaista. Nosta juustokakkulasit jääkaapista ja nostele ganachea kakkujen päälle laseihin. Viimeistele tuoreella mintulla ja vaahdotetulla kermalla. Suklaaseen kastettu mansikka kruunaa juustokakun.

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja