Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Leivo terveellisemmin: Korvaa voi ja öljy tällä raaka-aineella

Leipominen on mukava harrastus, jota ei suinkaan tarvitse unohtaa, vaikka tavoitteena olisikin painonpudotus. Yllättävällä, syksyisellä raaka-aineella voi helposti korvata osan voista tai öljystä leivonnaisissa!

Omenahillo korvaa onnistuneesti voin tai öljyn taikinoissa. Omenahillon koostumus on monen yllätykseksi taikinoihin juuri sopiva – eikä makueroa huomaa välttämättä lainkaan.

Leivonnassa rasvaa korvaamaan kannattaa käyttää sokeritonta omenahilloa, jos alkuperäisen reseptin maun ei toivo muuttuvan makeampaan suuntaan. Sokeriton omenahillo on myös erityisen vähäkalorinen vaihtoehto.

Rasvamäärän voi korvata suoraan

Jos reseptiin kuuluu esimerkiksi sata grammaa voita, voi määrän korvata suoraan lisäämällä voin sijaan taikinaan sata grammaa omenahilloa. Vastaavasti desilitran öljyä voi korvata taikinassa lisäämällä siihen desilitran omenahilloa.

Omenahillolla voi hyvin korvata myös esimerkiksi puolet reseptin vaatimasta rasvamäärästä. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että esimerkiksi vuokien voiteluun omenahillo ei luonnollisestikaan sovi.

Lähde: Popsugar

MTV LIFESTYLE

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja