Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Kahden ainesosan ihmeletut – näitä on pakko kokeilla!

Crêpesit, ohukaiset, letut, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Nämä laihduttajan tai köyhän miehen ohukaisiksi kutsutut herkut eivät vaadi muuta kuin kivennäisvettä ja jauhoja.

Diethood-blogin Katerina esittelee Makedoniassa suositut köyhän miehen crêpet eli ohukaiset. Kuohkeat ja kevyet herkut sopivat painoaan tarkkailevallekin tai vegaanille, sillä ne sisältävät vain kivennäisvettä ja jauhoja.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

6–8 ohukaista

Tarvitset: 
2,5 dl vehnäjauhoja
3,5 dl kivennäisvettä

Tee näin:
1. Laita jauhot kulhoon.
2. Kaada hitaasti joukkoon kivennäisvesi, ja vispaa samalla vispilällä.
3. Vispaa, kunnes seos on tasaista.
4. Anna taikinan olla viitisen minuuttia.
5. Rasvaa suuri teflon-pannu vuokaspraylla ja aseta keskikuumalle liedelle.
6. Laita pannulle reilu puoli desiä taikinaa.
7. Kypsennä, kunnes ohukaisen reunat alkavat kipristyä, ja sen alapuoli on kullanruskea. Tämä tapahtuu noin 2–3 minuutissa.
8. Käännä ohukainen ja paista vielä noin vajaan minuutin ajan.
9. Ota ohukainen pannulta, ja toista sama uudella taikina-annoksella.
10. Suihkuta vuokasprayta jokaisen ohukaisen välillä pannulle.
11. Pidä ohukaiset peitettynä ennen tarjoilua.
12. Täytä ohukaiset haluamallasi tavalla, kuten mansikoilla ja kermalla, fetajuustolla, hunajalla ja murskatuilla pähkinöillä.

Lähde: Diethood

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja