Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Itse tehty pizza – näin pohjasta tulee täydellisen pyöreä!

Kotona tehty pizza on ihana herkkupala kesäiltaan. Moni pizzankokkaaja on kuitenkin joutunut vaikeuksiin pizzapohjan muotoilun kanssa.

Pohjasta tulee joka kerta joko aivan liian paksu, tai sitten liian ohut, jolloin se väistämättä palaa uunissa. Pizzapohjan valmistuksessa ja muotoilussa on muutamia niksejä, jotka kaikkien pizzankokkaajien tulisi tietää.

Vinkit pizzapohjan muotoiluun:

1. Kun otat valmiin pizzataikinan esiin, aseta se jauhotetulle leivontatiskille ja peitä se keittiöliinalla. Anna taikinan levätä liinan alla ainakin puoli tuntia ennen muotoilua.

2. Kauli taikinapallo ympyrän muotoiseksi jauhotetulla kaulimella. Kaulimisen jälkeen nosta taikina kaksin käsin ilmaan. Puristele taikinaa hellästi reunoilta ja pyöritä sitä siten, että taikina on pöytään nähden pystysuorassa asennossa. Pidä kätesi taikinan yläreunoilla, puristele ja pyöritä sitä.

3. Laita taikina kevyesti öljytetylle uunipellille, ja täytä haluamillasi täytteillä.

Lähde: Real Simple

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja