Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Inspiroidu Instagramista: Britatorttu on ihana kesäherkku!

Britatorttu on taatusti yksi kesän suosituimmista jälkiruoista. Inspiroidu Instagramin britatorttu-kuvista ja leivo tämä herkku itse!

Ihana marenki ja makeat marjat – britatorttu tarjoaa monta herkkua samassa paketissa. Ime itseesi inspiraatiota Instagramin brita-kuvista ja leivo kesän kahvipöytään tämä suven suloisin jälkiruoka. Vadelmaisen britatortun reseptin löydät artikkelin lopusta.

Vadelmainen britatorttu – testaa resepti!

Tässä reseptissä on pohjassa on käytetty sämpyläjauhoja, joten kuidutkin ovat näin mukana! Täyte on kevyehkö, rahkaa ja vaahtoutuvaa kevyehköä kermaa.

piirakkavuoallinen, halkaisija n. 25 cm

Pohja:
175 g margariinia
1½ dl sokeria
3 kananmunan keltuaista
3 dl sämpyläjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa

Marenkikuorrutus:
3 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
1 dl mantelilastuja

Leivitykseen:
korppujauhoja

Täyte:
3 dl vadelmia
1 prk vaahtoutuvaa kermaa 2½ dl (200 g)
1 prk maitorahkaa (200 g)
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Päälle:
3 dl vadelmia

Vaahdota pohjaa varten rasva ja sokeri. Erottele valkuaiset keltuaisista. Lisää keltuaiset rasva-sokeri-vaahtoon yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää taikinaan vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia aineita ja maitoa. Levitä taikina kahteen eri irtopohjavuokaan, jotka on voideltu ja korppujauhotettu tai leivinpaperoitu.

Tee kuorrutus. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen joukkoon. Levitä marenki kuohkeaksi kerrokseksi pohjien päälle. Koristele mantelilastuilla ja paista pohjia 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia kauniin vaaleanruskeiksi.

Anna pohjien jäähtyä. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi, lisää siihen rahka ja sokerit. Asettele toinen pohja marenkipuoli ylöspäin tarjoiluvadille. Levitä marjat ja rahkatäyte

ja nosta toinen levy (marenkipuoli ylöspäin) päälle. Koristele vadelmilla.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Testaa myös nämä reseptit:

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja