Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Helppo niksi: Näin teet syötävän suloisia suklaakukkia

Suklaasta tehdyt jälkiruokakipot tai suklaakukat kruunaavat kahvipöydän. Täytä kippo konvehdeilla, tuoreilla mansikoilla tai juustotikuilla. Kupit jäävät varmasti vieraidesi mieliin!

Tarvitset kauniiden suklaakuppien tekemiseen leivontasuklaata, leivinpaperia ja pyöreitä ilmapalloja. Samalla tekniikalla voit tehdä myös kauniita suklaatulppaaneja.

Näin suklaakuppi syntyy

Sulata tummaa ja vaaleaa leivontasuklaata kahdessa kattilassa. Kaada pyöreään kulhoon ensin tumma suklaa, ja sitten tumman suklaan päälle valkoinen suklaa. Pyöräytä valkoisesta suklaasta lusikalla spiraaleja ja muita haluamiasi kuvioita suklaan pinnalle. 

Ota sitten tukeva ote pienestä ilmapallosta. Työnnä ilmapallo suklaaseen ja pyörittele sitä suklaamassassa. Nosta ilmapallo pois suklaasta ja tökkää se suklaapinta alassuin leivinpaperin päälle kuivumaan. Tee muutamia kuppeja samalla tavalla leivinpaperin päälle kuivumaan. Nosta ilmapallot tasaisen alustan päällä jääkaappiin jäähtymään.

Ota leivinpaperi ilmapalloineen pois jääkaapista muutaman tunnin kuluttua. Painele ilmapalloa irti suklaareunoista sormillasi hellästi ja varovaisesti. Työnnä sitten pieni reikä ilmapalloon vaikka nuppineulalla. Pallon tyhjennyttyä voit nyppäistä sen irti suklaakuppisi pohjalta. 

Täytä kuppi haluamillasi herkuilla ja aseta kahvipöytään!

Suklaatulppaanit

Kauniit suklaatulppaanit sopivat sellaisenaan vaikka kakun päälle koristeeksi. Suklaatulppaanien tekemiseen tarvitset enemmän kärsivällisyyttä ja harjoittelua kuin suklaakuppien tekemiseen.

Tee ilmapallojen avulla erikokoisia suklaakuppeja. Älä pyöritä kuppeihin tasaista reunaa, vaan dippaile ilmapalloa suklaaseen siten, että kupin reunat jäävät hieman rosoisiksi ja epätasaisiksi. 

Jäähdytä kupit hyvin. Kun kupit ovat jäähtyneet, kokoa ne päällekkäin siten, että yhtä pienempi kuppi on aina suuremman sisällä. Liimaa pienempi kuppi isompaan kiinni sulalla suklaalla. Pudota isomman kupin pohjalla pisara suklaata, ja paina pienempi kuppi kiinni suklaapisaraan. Kun olet koonnut suklaatulppaanin kokonaan, laita se vielä hetkeksi jääkaappiin, jotta liimaukset jähmettyvät kunnolla. 

Katso videolta, miten suklaakoristeet syntyvät käytännössä!

Lähde: Youtube

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja