Asiantuntija paljastaa parhaat vinkkinsä: Näin onnistut suklaakeksien leivonnassa
Amerikkalainen leivontaekspertti Betty Crocker paljasti parhaat vinkkinsä siihen, kuinka suklaakeksien leivonnassa voi onnistua täydellisesti.
Suklaakeksit ovat sopivia tarjottavia vieraille ja kiireisen kotileipurin onneksi ne säilyvät tuoreina monia muita leivonnaisia pidempään. Yksinkertaisia vinkkejä noudattamalla onnistut jatkossa täydellisten suklaakeksien leivonnassa.
Vinkki 1: Älä sulata voita liikaa
Crocker suosittelee käyttämään suklaakeksitaikinaan mieluummin pehmeää voita, kuin täysin sulanutta. Täysin sulanut voi saattaa tehdä taikinasta liian juoksevaa, jolloin keksit on vaikeampi muotoilla.
Vinkki 2: Käytä viileää uunipeltiä
Suklaakeksejä leipoessa kannattaa olla tarkkana sen kanssa, ettei valmista taikinaa asetella liian kuumalle alustalle. Uunipelti kannattaa viilentää huolellisesti ennen kuin sen päälle laitetaan keksitaikinaa, jotta taikinan rakenne ei kärsi liian kuuman lämpötilan vuoksi.
Vinkki 3: Anna keksien levätä
Juuri uunista tulleiden keksien on hyvä antaa levätä muutama minuutti pellillä ennen kuin niitä aletaan siirtelemään. Jo muutamassa minuutissa keksien rakenne kiinteytyy ja ne on helpompi siirtää ehjinä pois pelliltä.
Vinkki 4: Pakasta keksitaikinaa
Moni pakastaa valmiita leivonnaisia, mutta Crocker suosittelee pakastamaan valmiiden keksien sijaan raakoja keksejä. Tiiviisti pakatut raa'at keksit säilyvät pakastimessa moitteettomana jopa puoli vuotta.
KATSO RESEPTI: Suklaakeksit
Lähde: bettycrocker.com
MTV LIFESTYLE