Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Asiantuntija paljastaa parhaat vinkkinsä: Näin onnistut suklaakeksien leivonnassa

Amerikkalainen leivontaekspertti Betty Crocker paljasti parhaat vinkkinsä siihen, kuinka suklaakeksien leivonnassa voi onnistua täydellisesti.

Suklaakeksit ovat sopivia tarjottavia vieraille ja kiireisen kotileipurin onneksi ne säilyvät tuoreina monia muita leivonnaisia pidempään. Yksinkertaisia vinkkejä noudattamalla onnistut jatkossa täydellisten suklaakeksien leivonnassa.

Vinkki 1: Älä sulata voita liikaa

Crocker suosittelee käyttämään suklaakeksitaikinaan mieluummin pehmeää voita, kuin täysin sulanutta. Täysin sulanut voi saattaa tehdä taikinasta liian juoksevaa, jolloin keksit on vaikeampi muotoilla.

Vinkki 2: Käytä viileää uunipeltiä

Suklaakeksejä leipoessa kannattaa olla tarkkana sen kanssa, ettei valmista taikinaa asetella liian kuumalle alustalle. Uunipelti kannattaa viilentää huolellisesti ennen kuin sen päälle laitetaan keksitaikinaa, jotta taikinan rakenne ei kärsi liian kuuman lämpötilan vuoksi.

Vinkki 3: Anna keksien levätä

Juuri uunista tulleiden keksien on hyvä antaa levätä muutama minuutti pellillä ennen kuin niitä aletaan siirtelemään. Jo muutamassa minuutissa keksien rakenne kiinteytyy ja ne on helpompi siirtää ehjinä pois pelliltä.

Vinkki 4: Pakasta keksitaikinaa

Moni pakastaa valmiita leivonnaisia, mutta Crocker suosittelee pakastamaan valmiiden keksien sijaan raakoja keksejä. Tiiviisti pakatut raa'at keksit säilyvät pakastimessa moitteettomana jopa puoli vuotta.

KATSO RESEPTI: Suklaakeksit

MTV LIFESTYLE

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja