Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Asiantuntija: Näin pullataikina kuuluu kohottaa

Olethan kiinnittänyt huomiota oikeisiin asioihin pullataikinaa kohottaessasi?

Yksi tärkeimmistä vaiheista useiden leivonnaisten valmistamisessa on kohottaminen. Asiantuntija muistuttaa, mikä tässä tärkeässä työvaiheessa on kaikkein olennaisinta.

– Tärkeintä on se, että ne ovat vedottomassa paikassa, Fazerin lähileipomoiden esimies Tarja Sjöfelt kertoo.

Huhu siitä, että pullataikina kannattaisi kohottaa kylpyhuoneessa, ei välttämättä ole kovin kaukana totuudesta. Parhaimmillaan kylpyhuoneessa vallitsevat erityisen otolliset olosuhteet taikinan kohoamiselle, kun taikina on peitetty.

– Vanha konsti peittää taikina liinalla on aika toimiva ja myös kosteus tekee taikinalle hyvää, Sjöfelt vinkkaa.

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja