Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

7 kätevää leivontaniksiä – kokeile näitä!

Nämä niksit helpottavat ja nopeuttavat leipomista.

Leipominen on hauskaa puuhaa, mutta toisinaan se tuo eteen pulmatilanteita. Nämä niksit tulevatkin tarpeen varmasti jokaiselle jauhopeukalolle jossain vaiheessa. 

Tippuiko kulhoon kananmunankuorta?

Jos kananmunaa rikkoessa kulhoon putoaa myös pieniä kuorenpaloja, saat ne kätevimmin pois kastelemalla kätesi ensin ja poimimalla kuoret sitten sormilla. Kuorenpalaset suorastaan hakeutuvat kasteltujen sormien luo.

Kovettuiko sokeri kaapissa?

Erityisesti ruskea sokeri kovettuu helposti kuivakaapin perukoilla. Kääri sokeripaketti kosteaan talouspaperiin ja laita se hetkeksi mikroaaltouuniin. Tarkista 20 sekunnin kuluttua, onko sokeri pehmennyt. 

Unohditko ottaa kananmunat huoneenlämpöön?

Monet leivontareseptit käskevät käyttämään huoneenlämpöisiä kananmunia. Jos olet kuitenkin unohtanut munat jääkaappiin, laita ne kulhoon lämpimään veteen 5–10 minuutiksi, niin saat kananmunat nopeasti huoneenlämpöisiksi.

Paloivatko keksit uunissa?

Palaneet keksit voi toisinaan pelastaa leikkaamalla keksien musta pohja ja reunat pois raastimen avulla. Kikka on kokeilemisen arvoinen, jos kärähdys on sattunut. 

Ovatko banaanit liian raakoja leipomiseen?

Herkullinen banaanikakku syntyy ylikypsistä banaaneista. Herkkua voi kuitenkin leipoa, vaikka banaanit eivät olisikaan vielä päässeet tummumaan. Kypsytä banaanit uunissa. Kun kuori alkaa olla musta, banaanit ovat sisältä sopivan pehmeitä leipomista varten. 

Kermavaahtoa sähköttä?

Kermavaahtoa saa aikaan myös ilman sähkövatkainta. Ravistele kermavaahtoa suljetussa astiassa. Ravistelu vaatii käsivoimia, mutta lopputuloksena on toimiva vaahto. Käsin ravistelua voi hyödyntää esimerkiksi mökkiolosuhteissa, joissa sähköä ei ole saatavilla. 

Tuliko kiire koristella kakku?

Kakun voi koristella helposti strösseleillä. Käytä koristelussa apuna esimerkiksi piparkakkumuotteja, ja ripottele strösselit vain muotin sisään tai vastaavasti kaikkialle paitsi muotin sisälle.  

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja