Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

5 tärkeää sääntöä – täydellisen piirakkataikinan salaisuus

Täydellisen pinnalta rapean ja sisältä pehmeän piirakkataikinan loihtiminen on sekoitus taidetta ja tiedettä. Poimi ammattilaisten vinkit täydellisen piirakkataikinan loihtimiseen!

Tastingtable.com-sivusto haastatteli kuuluisia amerikkalaisleipureita ja selvitti, kuinka täydellinen piirakkataikina loihditaan. Seuraamalla viittä sääntöä jokainen kotileipurikin voi kehittyä entistä taitavammaksi piirakkataituriksi.

Rasva on taikinan perusta

Amerikkalaisleipuri Allison Kave muistuttaa Tastingtable.com-sivuston haastattelussa, että voi on jokaisen taikinan perusta. Kave suosii itse perinteistä voita.

Leipomuksistaan niin ikään kuuluisa amerikkalainen leipuri Joy Wilson suosii voin sijaan jähmettynyttä kookosöljyä leipoessaan.

Nesteen voi sekoittaa kerralla

Kuuluisan Achatz Handmade Pie Co. -leipomon omistaja, Wendy Achatz suosittelee kaiken nesteen sekoittamista jauhojen ja rasvan seokseen kerralla – ja taikinan sekoittamista heti tämän jälkeen. Tällöin taikinasta tulee kosteaa ja sen käsittely on helpompaa.

Veden sijaan Achatz suosittelee lisäämään taikinaan maitoa, johon on sulatettu voita, sillä seos muuttaa taikinan koostumusta parempaan suuntaan.

Pidä taikina kylmänä

Kaikki haastatellut ekspertit ovat yhtä mieltä siitä, että taikina on äärimmäisen tärkeää pitää mahdollisimman kylmänä, sillä ainekset sekoittuvat silloin paremmin. Kuumana päivänä kannattaa harkita tarkkaan, missä leipoo, sillä leipurin lisäksi helteellä myös taikina hikoilee.

Panosta piirakan ulkonäköön

Taikina on merkittävä osa piirakkaa ja tästä syystä myös pohjan ulkonäköön kannattaa panostaa kiinnittämällä huomiota siihen, että pohjan reunat ovat siistit – tai parhaassa tapauksessa kuvioiksi leikatut.

Varaudu virheisiin

Achatz vinkkaa aloitteleville leipureille, että hänen leipomossaan aloittelijat leipovat aina tuplamäärän taikinaa, jotta puolet taikinasta saa mennä pilalle ilman, että suunnitelmat piirakoiden tarjoamisesta romuttuisivat.

MTV LIFESTYLE

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja