Miksi sähköiset mediat?

Sähköiset mediat kulkevat kuluttajan mukana ajasta ja paikasta riippumattomia riippumatta.  Medioihin käytetystä ajasta noin 90 % vietetään sähköisten medioiden parissa. 

Kuluttajan mediapäivä on sähköinen

Eri medioiden parissa vietetään aikaa yli 7 tuntia päivässä. Tästä osa on päällekkäiskäyttöä eli esimerkiksi televisiota ja internetiä käytetään usein samanaikaisesti. Kuluttajien mediapäivästä 90 % kuluu sähköisten medioiden parissa.

Television ja internetin osuus medioihin käytetystä ajasta on selkeästi suurin. Kolmanneksi eniten aikaa vietetään radion parissa.

Sähköiset mediat täydentävät toisiaan

Television vahvuutena on sen kyky vaikuttaa tunteisiin ja luoda mielikuvia. Televisio voi tehdä tunnetuksi lyhyessäkin ajassa, ja se on tehokas media herättämään kiinnostusta. Televisio on myös sosiaalinen media ja sitä katsotaan usein yhdessä.

Netti antaa mahdollisuuden perehtyä asioihin tarkemmin. Sen ylivoimaisena vahvuutena on ostopäätösten helpottaminen. Siellä voi tehdä helposti tuotevertailuja ja kuulla muiden käyttäjien kokemuksia.

Verkkomainonnan haasteena on saada kuluttajan kiinnostus herämään. Televisio saa aikaa toimintaa myös netissä.

Tavoitat ajasta ja paikasta riippumatta

Hyödyntämällä mainonnassa sähköisiä medioita tavoitat kohderyhmäsi useamman kerran vuorokauden aikana ajasta ja paikasta riippumatta.

Sähköiset mediat korostuvat kaikissa ikäryhmissä. Ikäryhmien välillä merkittävin ero on nuoremmissa, 15-24-vuotiaissa, joilla netin käyttö on selkeästi korostuneempaa kuin yli 24-vuotiailla.

Sähköisiä medioita yhdistelemällä voidaan mainonnan vaikutusta pidentää ja viestin perillemenoa syventää. Pelkkä tv-mainontakin on tehokas, mutta moniulotteinen markkinointi tarjoaa kuluttajalle enemmän mahdollisuuksia tarttua viestiisi.

Tilaa Uuden mainostajan opas

Vinkkejä ja käytännön ohjeita uudelle mainostajalle, tilaa pdf

Pyydä oma tarjous

Autamme mielellämme sinua tekemään enemmän kauppaa - kysy lisää ratkaisuistamme:


Käytämme Spotti.fi-sivustollamme evästeitä parantaaksemme palvelumme käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme