Syyskuu kasvatti MTV:n ylivoimaa entisestään – huippuluvut kaikilla alustoilla

MTV:n kanavat kasvattivat huomattavaa etumatkaa kilpailijoihin syyskuussa. TV:n katselun lisäksi muiden laitteiden kautta tapahtuva katselu on kovassa nousussa, erityisesti nuorissa kohderyhmissä.

MTV:llä kasvua kaupallisessa katseluosuudessa

Vaikka perinteiseen TV:n katseluun käytetty aika väheni syyskuussa noin kaksi prosenttia, MTV:n kanavat uivat vastavirtaan ja ylsivät 5 % kasvuun (4+ vuotiaat koko vrk).

MTV:n kaupallinen katseluosuus harppasi edellisvuoden syyskuusta kolmella prosenttiyksiköllä ja päätyi lähes 43 %:iin (10-54-v. prime time 18-24).

Koko vuoden osalta MTV kaupallinen katseluosuus on nyt 41,4 % selvällä erolla muihin kaupallisiin yhtiöihin.

Tanssii Tähtien Kanssa oli syyskuun katsotuin ohjelma

Tanssii Tähtien Kanssa oli syyskuun katsotuin ohjelma niin koko väestössä kuin MTV3:n kohderyhmässä, 10-54-vuotiaissa. Alle 55-vuotiaissa Salatut elämät jatkaa suosituimpana kotimaisena draamana. 25-44-vuotiaiden naisten katsotuimmaksi ohjelmaksi nousi AVA:n Ensitreffit alttarilla.

– Syyskuun huomattavaan kasvuun siivitti erityisesti kotimainen viihde kaikilla kolmella kanavalla. Kanavaperhe pelasi syyskuussa täydellisesti yhteen ja sitä kautta loi loistavan tuloksen. Myös lokakuulta voidaan odottaa kasvua. Kotimaista uutta viihdettä on tarjolla runsaasti ja muun muassa Putouksen kymmenes kausi käynnistyy 20.10, kanavajohtaja Jaana Pasonen kertoo.

Syksyn ohjelmiston suosio näkyy myös MTV Katsomon katselussa, joka kasvoi elokuuhun nähden peräti 60 % (käytetty aika).

Ensitreffit alttarilla on myös MTV Katsomossa yksi syyskuun katsotuimmista sisällöistä puolella miljoonalla käynnistyksellä. Viidennes sarjan kokonaiskatselusta tuleekin online-katselusta.

Finnpanelin TotalTV-mittaus mittaa katselua kaikilta päätelaitteilta

Finnpanel on syyskauden alusta tuottanut uutta näkymää tv:n katseluun. Nyt pelkän tv-ruudun kautta tapahtuvan katselun lisäksi Finnpanel tuottaa kokonaisnäkymää tv-sisällön kulutukseen tuomalla mukaan yhteismitallisesti myös muiden päätelaitteiden kautta tapahtuvan katselun.

Muu kuin perinteinen tv:n katselu on merkittävässä osassa etenkin nuoremmissa kohderyhmissä. Esimerkiksi 15-34-vuotiaissa naisissa MTV:n ohjelmien katselua kertyy muilta laitteilta 15 % lisää tv:n katselun verrattuna.

Tietyissä ohjelmissa, mm. Salatut elämät ja Love Island Suomi, katselua tulee muilta laitteilta yhtä paljon tai jopa enemmän kuin tv:n kautta (alle 25-vuotiaat ja 15-34-v. naiset). Love Island Suomen katsojamäärästä lähes 40 % tulee Katsomon ja C Moren kautta.

Lähde: Finnpanel TV-mittaritutkimus ja TotalTV-mittaus (online censusdata comScore ja profiilidata Finnpanel) 

Käytämme Spotti.fi-sivustollamme evästeitä parantaaksemme palvelumme käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme