"MTV on suomalaisten ykkösvalinta" - MTV:n viihde ja Formulat kiinnostivat tammi-huhtikuussa

MTV3 tavoitti viikoilla 1–17 lähes 3,8 miljoonaa suomalaista viikottain. Kaupallisessa katseluosuudessa MTV oli edellä Nelonen Mediaa lähes neljällä prosenttiyksiköllä.

MTV:n kaupallinen katseluosuus vuorokauden parhaaseen katseluaikaan oli 10–54-vuotiaiden keskuudessa tammi–huhtikuussa noin 40 prosenttia. Kaupallisessa katseluosuudessa MTV oli neljä prosenttiyksikköä Nelonen Mediaa suurempi. Kevään tarjonnassa katsojia ovat kiinnostaneet erityisesti viihteen isot ilmiöt, uutiset ja urheilu.

Putouksella keskikatsojamäärä lähes 900 000 per jakso

Viihteessä Putous pitää kärkipaikkaa. Keskikatsojamäärä eri päätelaitteet huomioiden on lähes 900 000 per jakso. Kaikkiaan Putouksen yhdestoista kausi on tavoittanut jo yli kolme miljoonaa suomalaista.

- Kevään katselu on osoittanut, että kuluttajat katsovat sisältöä ajasta ja paikasta riippumatta. On yhä tärkeämpää palvella kuluttajia perinteisen tv:n lisäksi hyvillä suoratoistopalveluilla. Videosisältöjä kulutetaan edemmän kuin koskaan. On hienoa, että MTV on suomalaisten ykkösvalinta, arvioi kanavajohtaja Jaana Pasonen.

MTV:n uutistuotannolla on tukeva jalansija suomalaisessa arjessa ja vapaa-ajassa, kun Kymmenen että Seitsemän uutiset saavat keskimäärin 520 000 katsojaa. Helmikuussa aloittaneen MTV Uutiset Liven suoria lähetyksiä on katsottu netistä 17,7 miljoonaa kertaa.

Formuloita seurataan eri päätelaitteista yhä aktiivisemmin

Total-tv eli päätelaiteesta, ajasta ja paikasta riippumaton katselu on vahva trendi myös formuloissa.

- Formula 1 -kausi on startannut upeasti. Kisaviikonloppuisin formula-ohjelmat tavoittavat keskimäärin yli 1,3 miljoonaa suomalaista. Formulat on hyvä esimerkki sisällöstä, jossa erilaiset katselutavat korostuvat. Kisoja jännitetään niin olohuoneen sohvalta kuin liikkeellä ollessamme eri mobiililaitteista, Pasonen jatkaa.

Toukokuussa MM-jääkiekko valtaa C Moren ja MTV3-kanavan

MTV odottaa vahvaa nostetta myös 10. toukokuuta Slovakiassa alkavilta jääkiekon MM-kisoilta, jolloin C More näyttää turnauksen kaikki ottelut suorana. Myös MTV3-kanava elää vahvasti mukana turnauksen aikana. MTV3:lla nähdään 12 suoraa ottelua: kaikki Leijonien alkulohkon kamppailut, yksi puolivälierä, välierät ja mitaliottelut.

Lähteet: Finnpanel TV-mittaritutkimus, tv- ja online-katselun yhteismitallisesti esittävä Total tv-raportointi sekä Adobe Analytics (mtv- ja C More -palvelut). Keskikatselumäärä = eri esityskerrat tv:ssä ja katselu muilta päätelaitteilta.

Käytämme Spotti.fi-sivustollamme evästeitä parantaaksemme palvelumme käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme