Mediailmiöitä

Spottiblogi

Näin MTV Uutiset 360 -projekti toteutettiin – historiallisen hankkeen taustat ja tulokset

MTV:n kaikkien jakelualustojen uudistus on loppusuoralla. Ohjelmapäällikkö Jyrki Huotari paljastaa, miten moniulotteinen projekti vietiin maaliin.

Syyskuussa 2018 järjestimme MTV:n auditoriossa lehdistötilaisuuden, jossa julkistimme historiallisen uutis- ja ajankohtaissisältöjen kehityshankkeen. Projektin aikana tulisimme uudistamaan uutistoimintaa kaikilla yhtiön jakelualustoilla.

Aluksi analysoimme uutis- ja ajankohtaissisältöjen suorituksen televisiossa, verkossa ja videoalustoilla sekä määrittelimme tahtotilan. Sen jälkeen suunnittelimme voittavat toimenpiteet. Uutissisällöillä oli vielä otettavaa eri alustoilla liikkuvan kuvan osalta. MTV:n kilpailuetu pitäisi hyödyntää maksimaalisesti.

Toimenpide-ehdotus Winning With News hyväksyttiin toukokuussa 2018. Kesäkuun puolivälissä starttasi Suomen parhaista asiantuntijoista koostuvan projektiryhmän intensiivinen työ.

Hurja aikataulu

Lokakuun lopussa MTV.fi muuttui MTVuutiset.fiksi. Lisäsimme reaaliaikaista uutisointia ja liikkuvan kuvan määrää. Marraskuussa Katsomosta tuli mtv.fi. Nimenmuutosten riskit pyrittiin minimoimaan.

Julkistimme televisiouudistuksen ilmeineen ja monitoimistudioineen joulukuussa puoli vuotta projektin aloittamisen jälkeen. Alkuvuodesta 2019 starttasivat Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen, uusi Huomenta Suomi sekä Studio.

MTV Uutiset 360 -hankkeen keihäänkärjen eli MTV Uutiset Liven lanseerasimme helmikuussa. Livekanavan tuotantoratkaisun toteutus edellytti saumatonta yhteistyötä. Samalla julkaisimme uuden livestudion ja -tiimin, johon rekryttiin kymmenen journalistia.

Tavoite oli nostaa MTV uutisvideoiden kärkipaikalle. Sisällön ja palvelun piti vastata MTV:n ison mediatalon mielikuvaa. Uutiset sai lisää näkyvyyttä mtv-palvelussa. Markkinoimme uutiskanavaa uudella dynaamisella kampanjalla. Kaikki suunniteltiin ja toteutettiin reilun puolen vuoden kuluessa.

Hienot tulokset

MTV Uutiset Live starttasi rakettimaisesti. Live nousi mtv-palvelun toiseksi suosituimmaksi videosisällöksi Salattujen elämien jälkeen. Katselun kesto yllätti positiivisesti. Käynnistykset ylittivät tavoitteet moninkertaisesti. Lanseerauksen yhteyteen osui useita uutistapahtumia: Olli Lindholmin menehtyminen, Haagan puukotus ja Juha Sipilän hallituksen ero. Kaikkien aikana nähtiin piikit liven kulutuksessa. Eri käyttäjien määrä kasvoi. Kysyntää siis oli.

MTVuutiset.fissä tavoitteet ylittyivät kirkkaasti. Loppuvuodesta 2018 liikenne laski hakukoneliikenneongelmien vuoksi, mutta alkuvuodesta kiilasimme ohi tavoitteista. Uudistukset vahvistivat uutispalvelua.

Edellisestä television uutisstudion uudistuksesta ehti kulua 13 vuotta. Nyt rakensimme ennätysajassa maailmanluokan monitoimitilan, jossa voi tehdä näyttäviä uutis- ja ajankohtaisohjelmia. Toimituksen palaute oli positiivista ja katsojilta satoi kehuja. Yhteydenottoja tuli ulkomailta asti. Katsojalukujen valossa uudistus onnistui. Uutis- ja ajankohtaisohjelmien osuus vahvistui, vaikka studionsa pikaisesti päivittänyt Yle kiirehti lisäämään uutistarjontaa TV1-kanavalle.

Lisää luvassa

MTV Uutiset 360 oli vaiherikas matka, jonka aikana luotiin uutta kulttuuria. Projekti toi yhteen Pöllölaakson ekosysteemin parhaat asiantuntijat toimituksesta tekniikkaan ja markkinoinnista myyntiin.

Hanke ei olisi onnistunut ilman yhteistä maalia ja intohimolla työhönsä suhtautuvia ammattilaisia. Siitä iso kiitos kaikille asianomaisille!

Kaiken keskiössä on kuluttaja. Tavoitteena oli se, että 2019 kuluttaja voi nauttia MTV:n uutis- ja ajankohtaissisällöistä milloin vain, missä vain ja millä päätelaitteella vain. Eri käyttäjien, käynnistysten, osuuksien ja keston perusteella onnistuimme tehtävässämme. Lämmin kiitos kaikille MTV:n sisältöjen kuluttajille! Te osoititte, että uusille uutissisällöille on tarvetta.

Ja siksi lupaus: lisää on tulossa!

Käytämme Spotti.fi-sivustollamme evästeitä parantaaksemme palvelumme käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme