Video

Spottiblogi

Älä tunge samaa videomainosta joka paikkaan

Videon piti helpottaa mainostajan arkea. Tee kerran, näytä kaikkialla. Formaatti, joka toimii leffateatterista mobiiliin. Teknisesti sama video saadaankin joka paikkaan pyörimään, mutta mainonnan toimivuuden kannalta totuus on jotain aivan muuta.

Mainoselokuvien draamankaari ei sovi joka kanavaan

Katsomossa katselun keskipituus on 17 minuuttia, YouTubessa neljä minuuttia ja Facebookissa vain 17 sekuntia.

Kärjistetysti: Katsomossa mainokset katsotaan loppuun asti, YouTubessa skipataan viiden sekunnin jälkeen ja Facebookissa nähdään äänettä vain ensimmäiset pari sekuntia.

Tämä asettaa mainonnan tekijät suuren haasteen eteen. Vuosikymmenten ajan mainoselokuvia on totuttu tekemään draamankaarella, joka alkaa hitaasti ja huipentuu loppua kohden kertoen mainostettavan tuotteen ja ostokehoitteen vasta aivan lopussa.

TV-kanavien videopalveluissa kuten Katsomossa perinteisen draamankaaren mainoselokuvat toimivat, koska katsomiskokemus on TV:n kaltainen.

Sosiaalisessa mediassa sen sijaan huomio pitää herättää hetkessä sekä viesti pitää välittää sekunneissa - ilman ääniä mediaympäristössä, joka on täynnä häiriöitä.

Ota eri videoympäristöt haltuun - lataa ohjeistus

Yksi videomainos ei siis toimi joka paikassa, vaan se pitää optimoida eri ympäristöihin. Videon tuottaminen eri ympäristöihin ei ole kuitenkaan rakettitiedettä ja muutamalla asialla saat optimoitua videomainoksen toimimaan eri ympäristöissä.

Olemme IAB:n videotyöryhmässä työstäneet ohjeistuksen ”digitaalinen videomainonta eri ympäristöissä - kerralla kaikki kanavat haltuun”, johon olemme koostaneet yksinkertaiset ohjeet eri ympäristöjen haltuunottoon.

Lataa ohjeistus IAB Finlandin sivulta.

Asiat voi hoitaa myös helposti

Jos toinen jalka on kuitenkin jo kesälomalla, eikä optimointi eri ympäristöihin nappaa, niin ostamalla MTV Video Premiumia varmistut, että mainoksesi oikeasti nähdään. MTV Video Premiumissa maksat vain loppuun asti äänet päällä katselluista mainoksista.

Käytämme Spotti.fi-sivustollamme evästeitä parantaaksemme palvelumme käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme