ShopBaloo moninkertaisti mobiilisovelluksen latausmäärän

ShopBaloo Oy:n kampanjan tavoitteena oli kasvattaa mobiilisovelluksen tunnettuutta ja latausmääriä. Sosiaalinen Sub -tehoviikolla saatiin sovelluksen latausmäärät ja yrityksen nettisivujen kävijämäärät moninkertaistettua.

Case lyhyesti

Tavoite:

Kasvattaa uuden ShopBaloo-mobiilipalvelun tunnettuutta ja latausmääriä.

Ratkaisu:

Sosiaalisen Subin Tehoviikko -ratkaisu marraskuussa 2015. 

Tulokset:

Viikon aikana kasvatettiin sovelluksen latausmääriä ja yrityksen nettisivuilla kävijöiden määrä moninkertaistettua.  TV-mainonnan antama mielikuva ”telkkarista tuttu” antoi merkittävää lisäarvoa brändille.

"Tulemme tekemään lisää mainontaa MTV:n kanavissa sovelluksen tunnettuuden kasvattamiseksi. Yhteistyö on ollut erittäin hyvää, ja MTV on ollut aktiivinen.” Marko Mikkola, Hallituksen puheenjohtaja, ShopBaloo Oy

Haluatko kuulla lisää vastaavanlaisesta ratkaisusta?


Lue menestystarina kokonaisuudessaan

ShopBaloo Oy on porilainen startup-yritys, joka toteuttaa innovatiivista mobiilimarkkinoinnin palvelualustaa kaupan ja kuluttajien välille. Järjestelmä kokoaa kuluttajalähtöisesti kauppojen ruokatarjoukset yhteen ShopBaloo-mobiilisovellukseen ja tarjoaa brändeille näkyvyyspaikan ostopäätöksen teon hetkellä. 

Kaupoilla on jo käytössään muutamia omia mobiilisovelluksia, kuten Foodie ja K-Ruoka, mutta ShopBaloo-sovellus on toistaiseksi ainoa mainontaan kohdennettu mobiilisovellus.

ShopBaloo-mobiilisovelluksen varsinainen kilpailija on sanomalehti, joka on edelleen päivittäistavarakaupan päämainosmedia. Mainostaminen sanomalehdessä on kuitenkin kallista, johon varsinkaan pienillä ruokakaupoilla ei ole mahdollisuutta.

"ShopBaloo-mobiilisovellus on erittäin edullinen mainosmedia ja se vastaa erityisesti pienten kaupanalan toimijoiden mainonnan tarpeeseen", kertoo Marko Mikkola ShopBaloosta ja jatkaa: 

"Mainoskustannus voi olla esimerkiksi 100 euroa kuukaudessa. Kun yksittäinen kauppa saa ohjattua asiakkaansa sovelluksen käyttäjäksi, niin sen jälkeen tarjousmainonta kaupalle maksaa 1200 euroa vuodessa. Tällä summalla ei saa montaakaan lehtimainosta vuoden aikana."

Yritysasiakkaista ShopBaloo-mobiilisovelluksen kohderyhmänä ovat kauppiaat ja brändimainostajat. Tavotteena on kasvattaa tietoisuutta näissä kohderyhmissä ja lisätä halua hyödyntää uutta ja edullista mobiilimainonnan kanavaa.

Kuluttaja-asiakkaista ShopBaloo-mobiilisovelluksen kohderyhmänä ovat kuluttajat, jotka ovat kiinnostuneita ruokatarjouksista. Tätä ryhmää edustavat esimerkiksi nuoret äidit, joilla on suurin vastuu perheen ruokahankinnoista ja jotka seuraavat tarjousmainontaa.


Yrityksen tavoitteet

ShopBaloon tavoitteena on saada kaupan tarjousviestinnässä muutos moderniin mobiiliin suuntaan. Myös kuluttajat ovat voimakkaasti siirtymässä mobiililaitteiden käyttöön. Paperimainontaan verrattuna mobiilimainonta on myös eettisesti kestävämpää. Shopbaloon tavoitteena on vähentää myös tarvetta paperiselle mainonnalle.

Mediana mobiilimainonta mahdollistaa reaaliaikaisen tarjousmainonnan. Jos jotain tuotetta on jäämässä kaupan hyllyyn vanhenevien päivämäärien takia, ei tätä pystytä perinteisten medioiden avulla kuluttajalle viestimään. ShopBaloo-mobiilisovelluksessa ajankohtainen tarjous näkyy heti kuluttajalle, kun kauppias lisää sen järjestelmään.

Markkinoinnin tavoitteet

Shopbaloo Oy on yrityksenä vielä melko tuntematon. Tavoitteena oli saada ShopBaloo-mobiilisovellukselle moderni ja raikas ilme. Käytön osalta tavoitteena on kasvattaa nostaa tunnettuutta ja latausmääriä.

Mitä tehtiin

Marraskuussa 2015 toteutettiin MTV:n kanssa Sosiaalisen Subin Tehoviikko. Viikon ajan mainoskatkolle mentäessä ja palatessa näkyvyys oli noin 400 näyttöä. Tämän lisäksi Subin kanavaääni Kristoffer Ignatius aktivoi käyttäjiä sosiaalisen median puolella järjestämällä kisoja ja arvontoja.

Tulokset

Viikon aikana saatiin sovelluksen latausmäärä ja yrityksen nettisivuilla käynneiden määrä moninkertaistettua.

"Tämä oli todella hyvä startti palvelun käyttäjämäärien kasvuun. Lisäksi mielikuva ”telkkarista tuttu” antaa myös merkittävää lisäarvoa brändille", kertoo Mikkola. 

Asiakkaamme kommentteja:

”Shopbaloo tavoittelee kasvavaa käyttäjämäärää. Vuoden 2015 marraskuussa MTV:n kanssa toteutettu Sosiaalisen Subin tehoviikko oli hyvä näkyvyyspamaus ja kasvatti sovelluksen latausmääriä voimakkaasti. Tulemme tekemään lisää mainontaa MTV:n kanavissa sovelluksen tunnettuuden kasvattamiseksi. Yhteistyö on ollut erittäin hyvää, ja MTV on ollut aktiivinen.” Marko Mikkola, Hallituksen puheenjohtaja, ShopBaloo Oy

Käytämme Spotti.fi-sivustollamme evästeitä parantaaksemme palvelumme käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme