Salkkarit-leffasta tuli talven ilmiö

Nightmare – Painajainen merellä lanseeraus oli todellinen menestys. Elokuva on kerännyt 1,2 miljoonan lipputulot ja kampanjan nettikilpailuun on osallistunut lähes 10.000 henkilöä. Elokuvan lanseeraus ja siihen liitetty promootio suunniteltiin muuttuneen mediakulutuksen näkökulmasta ja uuden sukupolven ehdoilla.

MTV MEDIA, Toinen Helsinki ja FS Film toteuttivat syksyllä 2012 yhteispromootion viime joulukuussa ensi-iltansa saaneen ”Salkkarit”-elokuvan lanseerauksen vauhdittamiseksi. Kampanjan yhtenä tavoitteena oli myös kerätä tietoa digitaalisen markkinoinnin tehosta muuttuneessa mediaympäristössä , jossa television, läppärin ja mobiililaitteiden yhteiskäyttö yleistyy.

Nightmare – Painajainen merellä on lajissaan maailman ensimmäinen päivittäissaippuasta tehty kokoillan elokuva. Elokuvan kohderyhmänä olivat teini-ikäiset nuoret.

Salaperäinen kampanja herätti uteliaisuutta

Promootio oli osa Nightmare – Painajainen merellä –teinitrillerin lanseerausta, jossa kilpailusivustolle pääsi vain tiettyyn aikaan kampanjan aikana.

”Teimme 30 sekunnin tv-spotille mobiilioptimoidun second screenin, jossa netin kampanjasaitille pääsi sisään ainoastaan kyseisen mainoskatkon aikana, kun elokuvaa mainostettiin MTV3, Sub ja AVA –kanavilla ja nettitelevisiossa Katsomossa. Kaiken muun ajan saitti oli lukittu”, toteaa Ville Toriseva, OMD Finland Oy:stä.

”TV-spottien viestinä oli, että tulevan elokuvan saitti on 'pian livenä, mutta sille pääsee vain kun näkee kyseisen elokuvan mainoksen'”.

”Saitille pääsyn rajoittamisella halusimme paitsi tehostaa tv-katkomainonnan verkkoon ohjaavuutta tekemällä siitä jännittävämpää sekä myös erottautua verkon tuhansista kuluttajakilpailuvetoisista kampanjasaiteista.”

Promootiossa oli kaksi vaihetta, jossa ensimmäisessä oli palkintona lippuja ensi-iltaan ja toisessa pääsy elokuvan fanitapaamiseen.

Uudet mainonnalliset mahdollisuudet paremmin käyttöön

”Yhä useampi meistä silmäilee älypuhelinta, tablettia tai läppäriä samaan aikaan kun katsoo televisiota. Me halusimme hyödyntää tätä uutta digikäyttäytymistä elokuvan lanseerauksessa. Lopputulos oli hurja: Kilpailuun netissä osallistui lähes 10 000 eri henkilöä, trailerin katsoneita oli 108 000, elokuvan lipputulot olivat yli 1,2 miljoonaa euroa. ”

”Mielestäni mainostajien kannattaisi enemmän hyödyntää sitä tosiasiaa, että kodeissa on television äärellä useampia päätelaiteita käytössä samaan aikaan. Ne yhdessä mahdollistavat aivan uusia mainonnallisia mahdollisuuksia”, toteaa Toriseva.

Ohjelmaympäristöllä vaikutusta verkkoaktiivisuuteen

”Tutkimme myös, miten tv-ohjelman profiili korreloi verkossa aktivoitumisen kanssa, kun ydinkohderyhmänä olivat nuoret."

”Isoilla kanavilla saadaan tehokkaasti peittoa kohderyhmässä ja kiinnostusta herätettyä. Kohderyhmää profiloivat kanavat aktivoivat kohderyhmää verkossa parhaiten. Esimerkiksi tässä kampanjassa Sub ja AVA toimivat MTV3-kanavaa tehokkaammin verkkoon ohjaavuudessa. Ohjelmagenreistä toimivat kohderyhmässä parhaiten ns. tiiviin katsojasuhteen ohjelmat kuten draama- ja realityohjelmat, esimerkiksi Roba ja Mikko ja Heikki Show (MTV3), BB-Extra ja Alcatraz (Sub) sekä Maria Wern ja Chisu (AVA).”

”Medioista televisio ohjasi selvästi eniten kävijöitä kilpailusivustolle ja verkkomainonnasta netti-tv toi tehokkaimmin liikennettä muuhun displaymainontaan verrattuna. Kullakin edellä mainituista oli oma tehtävänsä lanseerauksessa niin kuin pitikin”, toteaa Ville Toriseva lopuksi.

Lue lisää

Käytämme Spotti.fi-sivustollamme evästeitä parantaaksemme palvelumme käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme