Kuukauden parhaat sekunnit kansi

Kuukauden Parhaat Sekunnit –mainoselokuvakilpailu siirtyy MTV:ltä Screenforcelle

23-vuotias mainoselokuvakilpailu uudistuu ja vaihtaa nimensä muutoksen myötä Kauden Parhaiksi Sekunneiksi.

MTV ja Markkinoinnin, teknologian ja luovuuden liitto MTL ovat järjestäneet yhteistyössä Kuukauden Parhaat Sekunnit -kilpailua, joka on palkinnut ajankohtaista, idealtaan ja toteutukseltaan onnistunutta tv-mainontaa jo vuodesta 1994 lähtien. Vuoden 2017 alkuvuodesta lähtien Kuukauden Parhaat Sekunnit siirtyy koko kaupallisen televisiokentän kattavaksi kilpailuksi ja kilpailun järjestäminen siirtyy Screenforcelle. MTL jatkaa mukana kilpailuyhteistyössä entiseen tapaan. Muutoksen myötä kilpailun nimeksi vaihtuu Kauden Parhaat Sekunnit.

Jatkossa kilpailu laajenee koskemaan kaikkia kaupallisilla televisiokanavilla esitettyjä mainoksia, jotka on ilmoitettu mukaan kilpailuun. ”Koska paljon erinomaisia mainoksia on kuitenkin jäänyt KPS-kilpailun ulkopuolelle, halusimme yhteistyössä tehdä kisasta koko toimialaa edistävän tapahtuman. Siksi olemme iloisia, että Screenforcen kautta voimme avata Kauden Parhaat Sekunnit -kilpailun kaikille mainostajille, kanavavalinnoista riippumatta,” sanoo Screenforce Finlandin toiminnanjohtaja Sanna Wester.  

Kuukauden Parhaat Sekunnit -kilpailua järjestäneen MTV:n markkinointijohtaja Jere Teutari korostaa kilpailun merkitystä kotimaisen tv-mainonnnan esiin nostajana. ”Kuukauden Parhaat Sekunnit -kilpailun tavoite on ollut nostaa esiin Suomen parasta tv-mainontaa, sen tekijöitä ja sen tilaajia eli markkinoijia. Kun toimiala on kasvanut ja sen kilpailukenttä on muuttunut, on parempi tehdä töitä yhdessä toimialana," kommentoi Teutari.

Muutoksen myötä myös kilpailun nimi päivitetään vastaamaan paremmin kilpailun muotoa. Kauden Parhaat Sekunnit -kilpailun voittajat valitaan kausittain kolme kertaa vuodessa. ”Nimenmuutos sopii myös ajoitukseltaan tähän laajentumiskohtaan – muutetaan sitten useampi asia kerralla”, Wester toteaa.

Myös Kauden Parhaat Sekunnit-kilpailuun osallistuminen muuttuu. Työt ilmoitetaan jatkossa kilpailuun Spotgate-palvelussa. Kilpailuun ilmoittautuminen on maksutonta.

Kauden Parhaat Sekunnit -kilpailun voittajat valitsee vaihtuva, viidestä alan asiantuntijasta koostuva raati kolmesti vuodessa. Ensimmäiset Kauden Parhaat Sekunnit palkitaan tammi-huhtikuussa 2017 esitettyjen mainosten joukosta.


Käytämme Spotti.fi-sivustollamme evästeitä parantaaksemme palvelumme käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme