Kohti MTV:n digi-vuotta 2020

MTV:n mainosrahoitteisten digipalveluiden suunnittelujohtaja Saku Sahramies summaa MTV:n kuluneen vuoden digikehitystä ja suuntaa katseensa vuoteen 2020.

Kuluva vuosi 2019 oli MTV:lle erittäin onnistunut digipalvelujen osalta. Vuoden 2018 lopulla brändäsimme uudelleen päädigipalvelumme: mtv-palvelun (ent. MTV Katsomo) sekä MTVuutiset.fi (ent. mtv.fi).

MTVuutiset.fi koki täydellisen uudistuksen käyttöliittymän sekä myös sisältötarjoaman suhteen. Vuonna 2019 molemmat palvelut nauttivat täysimääräisesti uudistusten mahdollistamasta kasvusta ja kasvoivat jopa odotuksia enemmän.

Samanaikaisesti onnistuimme parantamaan mainostuotteidemme toimivuutta sekä kasvattamaan huomattavasti mediamyyntiämme nihkeällä kotimaisella digimainosmarkkinalla.

Vuosi 2020 on Total TV -kehityksen vuosi

Vuonna 2020 yksi painopisteistämme mainostuotekehityksessä on liikkuvan kuvan kokonaisuus eli Total TV , joka yhdistää perinteisen TV-mainonnan ja videomainonnan.

Videon osalta panostamme entistäkin enemmän dataan ja sitä kautta monipuolisempaan kohdennettavuuteen, päätelaitteesta tai ostokanavasta riippumatta. Erityisesti tulemme parantamaan ison TV-ruudun mainosmahdollisuuksia muun muassa SmartTV-sovellusten osalta. Mainonnan tekninen toimivuus ja käyttäjäkokemus ovat edelleen meille elintärkeitä asioita, joihin panostamme myös ensi vuonna.

Suomen nopeiten kasvavan uutispalvelun MTVuutiset.fin osalta kehityksen keskiössä jatkaa mainonnan toimivuuden varmistaminen eri mainosmuodoissa. Toimivuuden osatekijöinä ovat muun muassa viewability, mainonnan näkyvyysajat sekä paremmat kohdennukset.

Nämä ovat meille tärkeitä mittareita, sillä ohjelmallisella on merkittävä rooli myynnissämme. Panostamme myös aiempaa enemmän outstream-videoon ja haluammekin olla aina erittäin kustannustehokas vaihtoehto sekä ohjelmallisesti että suoraostoissa.

Käytämme Spotti.fi-sivustollamme evästeitä parantaaksemme palvelumme käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme