Mainos
Mainos

Vuoden parhaat ruokamuistot ja suosituimmat postaukset

Päättyvä vuosi 2015 oli itselleni hätkähdyttävän hyvä. En saanut mieleeni yhtä ainutta takapakkia, mutta hyviä juttuja enemmän kuin koskaan. Okei, yläkerran asunto paloi alkuvuodesta ja oli ravisuttava kokemus herätä savuun ja palomiesten huutoon. Henkilövahingoilta vältyttiin ja tapahtuma kirjoitti lähinnä muistin kivitauluun muistutuksen iskeä aina palohälytin takaisin paikalleen, kun sen on ottanut alas lihankäristämisen ajaksi.  

Tämän kaiken yltiöhyvän keskelle tuntuu kohtuuttomalta ajatella, mitä maailmassa ja suomalaisessa mielenmaisemassa tänä vuonna tapahtui. Ihmisten hätä ja pahan olon purkautuminen iskeytyivät päin naamaa ja toisiaan vasten. Jos silti keskittyisi hetkiseksi muistelemaan kiitollisena, mitä kulinaarista hyvää 2015 toi elämääni.  

PARHAAT PALAT. Päällimmäisenä mieleen nousevat reissut. Praha, Kööpenhamina, Amalfin rannikon pikkukaupungit ja Napoli, Lissabon ja Budapest. Ravintolapuolella vuosi tuntui välillä itsestäkin hervottomalta tykitykseltä. Michelinin opas nyt on vain yksi tapa niputtaa hyviä ruokahetkiä yhteen, mutta sinnekin mahtuvia rafloja tuli koluttua 12 kuukauden aikana 12 kpl, joista neljältä löytyy tähtykäinen. Näistä annoksena nousee silti helpoiten esiin omalla tavallaan vaatimattomin, mutta paras maistamani Da Michelen Pizza Margherita Napolissa.

Muita erityisen hyvin mieleenpainuneita ravintolakokemuksia olivat huikeaa kiinalaista tarjoileva kulosaarelainen Chengdu, aidon Kobe-härän maistaminen tamperelaisessa Bodega Saludissa, tuoreimman syömäni mereneläväaterian nauttiminen Napolin Pescheria Mattiuccissa sekä takuuvarmat Pastis, Juuri ja Bertha - Taste of Helsingin pikkuherkkuja unohtamatta. 

KOTIKEITTIÖSSÄ valmistui tänä vuonna mm. paras tekemäni burgeri, hot dog ja lasagne. Uutena löytönä mainittakoon uppopaistettu burrito, chimichanga. Uuden superuunin myötä ensi vuonna pääsee kokeilemaan kaikenlaista uutta. Siitä lisää seuraavassa bloggauksessa. 

ENNÄTYKSET RIKKI. Blogin puolella ennätykset murskaantuivat huikealla tahdilla. Peltilihapiirakasta tuli todellinen ilmiö 68000 lukijalla ja yli 11000 jaolla. Muista resepteistä jatkoivat vanhaa suosiotaan kovalla sykkeellä mm. Pasta Carbonara, pizza sekä Farangin karamellipossu. Yllätyssuosioon kasvoivat sen sijaan Pad Thai sekä punaviinillä marinoitu flank steak. Sosiaalinen media osoitti voimansa myös McDonald’sin pelleilyn sekä ruokaraivoisten vegaanien hillitsemisessä. Facebook-sivun seuraajamäärä ylitti kesällä 3000:n rajapyykin ja jo joulukuussa meni 4000 rikki. Lukijamäärät alkavat olla jo sillä tasolla, että tekee mieli nostaa hattua ja kumartaa teidän puoleenne harvase päivä. Kiitos! Te teette tämän blogin kannustaen ja välillä poskille läpsien. Yhdessä saamme asioita aikaiseksi. Hilliten pahaa, lisäten hyvää.

PS. Vuodelle 2016 on jo luvassa ainakin yksi loistavan kuuloinen ruokaseikkailu. Siitä lisää alkuvuonna.

Vuoden luetuimpien postausten lista on tässä.

TOP 10 - 2015

1.Peltilihapiirakka - retroherkku (68000 lukijaa, 11100 jakoa)

3.Pasta Carbonara - se aito resepti (kautta aikain varmaankin luetuin postaus)

 

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.