Mainos
Mainos

Vuoden 2016 suosituimmat bloggaukset ja kiitos teille

Sitä puuhailee omassa keittiössä ja istahtaa välillä alas kirjoittamaan ajatuksia ja reseptejä, joita haluaa jakaa. Sitten hätkähtää, että noinko tämä juttu iski porukkaan. Ja just tuo juttu. Sosiaalisen median dynamiikka on mysteeri, vaikka yritän selvittää sitä joka päivä ihan päivätöikseni. Moni hyväksi tuntema stoori jää lähtötelineisiin, moni tosta vaan kirjoitettu lähtee lentoon. Se on koko jutun suola. Salaisuus on niin monen asian summa, ettei yksi näkökulma voi sitä ennustaa. Kaikki elää hetkessä. Nyanssit merkitsevät yllättävän paljon. Jälkeenpäin pystyy asioita selittämään paljon.

ELÄMÄ ENSIN, BLOGI SEURAA. Pystyisin tekemään asioita kuten Hollywood hoitaa hommaa. Kun jokin menestyy, laitetaan äkkiä lisää jatko-osaa tulemaan. Mulla on kuitenkin lähtökohta, että elämä tulee ensin ja blogi seuraa sitä. Ei koskaan toisinpäin. Jos mun ei tee mieli syödä hetkeen peltilihapiirakan uutta versiota, en sitä blogin takia tee ja syö.

TAMPERE KIINNOSTAA. Siitä tullaankin vuoden suosituimpiin blogipostauksiin. Taas kävi niin, että suosituimmat olivat vanhempaa satoa. Ykkönen kertoo näkemykseni Tampereen rafloista kaksi vuotta sitten, joten nähdessäni sen edelleen ykkösenä, alkoi hiukan hävettää. Mukana on genrejä, joissa on tapahtunut hurjasti parissa vuodessa ja nykyinen, Googlen kärjessä majaileva postaus nakertaa jo uskottavuuttani ainakin omassa päässäni.

Ravintola C, Tampere

100 000 RIKKI. Peltilihapiirakan suosio säilyy. Toki itse herkku on säilynyt sydämissä ja lautasilla vuosikymmeniä. Blogissa se ylitti ensimmäisenä 100 000 klikin rajan. Kokonaisklikeissä nousevat Tampereen raflojen ja peltilihiksen kanssa kärkeen Pasta Carbonaran ja Farangin karamellipossun reseptit. Niitä luetaan yhä tiuhaan ja kokonaislukijamäärä lähenee sataatuhatta. Munakoisolasagnen resepti on ylittänyt ainakin 50 k rajapyykin. Valitettavasti Maikkarin sivustouudistuksen myötä laskuri nollautui ja täytyy elää oman muistin varassa.

Tampereen raflalistauksen klikkimäärä on reilu 92000. Se määrä tuo jo vastuuta osakseen, mutta onneksi sitä kirjoittaa asioita, jonka taakse astuu myöhemminkin, vaikka päivitystä kaipaakin.

Palaan vielä tarkemmin tähän vuoteen, koska tekee mieli tehdä siitä tilinpäätöstä itsellenikin. On huimaa, mihin vauhti koko ajan yltyy. Jokainen vuosi on makumaailmaltaan ja kokemuksiltaan hurjempi kuin edellinen, vaikka sen eteen ei tee suurempaa eforttia. Jotenkin vain hyvät asiat kulkeutuvat luokse eikä huonoja näe ollenkaan. Voi kuulostaa turhan hyvältä, mutta ei se ole. Se on juuri sopivan hyvää ja parhaimmillaan vähän tai paljon päälle. Kiitos seurana olemisesta. Saan itse valtavasti irti toisten makumatkoista, toivottavasti tekin minun. Pidetään yhteyttä!

HUOM! Sadantonnin ylittymisen lisäksi viikon sisään iskettiin läpi toinen rajapiikki, kun Facebook-seuraajien määrä kasvoi yli 5000 ihmisen. Se on Chocochilin jälkeen toiseksi suurin määrä ruokablogilta. Kiitos teille mielenkiinnosta ja mukanapysymisestä! Päivittäinen keskustelu pitää kaiken elossa.

TOP 10 2016

1.  Tampereen parhaat ravintolat ja muut ruokakohteet (vuoden alusta 40431, kaikkiaan 92000)

2. Peltilihapiirakka (vuoden alusta 36752, kaikkiaan 105000)

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.