Viski sour slush - sohjoinen piristys

MTV Oy, All rights reserved

Kesän lopulla halusi Bosch lähettää minulle mökille kauan kaipaamani jääkaappipakastimen. Nyt, kun mökkikausi on päättynyt, kaappi palvelee loistavasti varapakkasena kesän sadolle sekä hillopurkkien ”kellarina”. Hommaa edisti masiinan virtaa ja sähkölaskua säästävä lomatoiminto.

Pakastimen myötä aukesi mökkielämässä uudet mahdollisuudet kasvaneen kylmätilan lisäksi. Juomat sai nopsaan kylmäksi pikajäähdytystoiminnolla. Jostain syystä aloin heti miettiä kaikenlaisia pakastettuja drinkkejä. Aluksi tein valloittavan makuisia punaviini-mansikkajäätelötikkuja. Sitten pääsin tekemään pitkään haaveilemiani sohjodrinkkejä, slusheja.

Slushit ovat yllättävän monipuolisia käyttötavoiltaan. Melkein kaikkea voi tietty jäädyttää, yhdistellä makuja ja tehdä sohjoa. Usein slushit valmistetaan virkistämään kuumaa kesäpäivää, mutta toimivat ne kylmemmilläkin ilmoilla niin aperitiivina, suun raikastajana annosten välillä kuin jälkkärinäkin.

Kokeilemani viski sour slush oli helppo valmistaa ja huikean virkistävä. Limonaatiin ja appelsiinimehuun sekoitettuna toimii varmasti, vaikka ei niin viski-ihminen olisikaan. Viskeistä toimii parhaiten kursailematon bourbon.

Tämä herättää varmasti keskustelua ja ihastelua illanistujaisissa ja kotibileissä!

Viski sour slush

1,75 dl jenkkityylistä lemonadea

1 dl appelsiinimehua

0,75 dl sitruunan mehua

3 dl bourbon-viskiä

1 l sitruslimsaa

Sekoita ainekset keskenään tarpeeksi isossa astiassa tai jaa osiin. Laita pakkaseen 8 tunniksi. Anna pehmentyä puolisen tuntia ennen tarjoamista. Raaputa sohjoa lusikalla laseihin ja nauti!

Keittiön uudistusta odottava Bosch Serie 6.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.