Varhaiskaalisalaatti juustolla ja pähkinöillä

Tässä oivallisen herkullinen, monisävyinen sekä helppo ja nopea salaatti kesäruoan kylkeen mainiosta Modernia maakuntaruokaa -kirjasta.

Toimii toki ympäri vuodenkin, koska raaka-aineet eivät ole niin tarkkoja sesonkiherkkuja. Sen verran otin ajankohdan herkkuja mukaan, että vaihdoin ohjeessa olevan punakaalin varhaiskaaliin. Lopputulos oli erinomainen niinkin.

Varhaiskaalisalaatti (tai punakaali-)
500 g puna- tai varhaiskaalia
2 dl hasselpähkinöitä
60 g kypsytettyä kovaa juustoa ohuiksi lastuiksi vuoltuina (esim. Jukolan cheddar)
2 dl (n. 1 ruukku) minttua hienonnettuna

Kastike:
2 rkl sitruunamehua
2 rkl appelsiinimehua
1 valkosipulinkynsi
2 tl hunajaa tai sokeria
1 tl hienoa merisuolaa
Mustapippuria myllystä
Ripaus cayennepippuria
1 dl neitsytoliiviöljyä

OHJE: Suikaloi kalai ohuiksi suikaleiksi. Paahda pähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla sekoitellen, kunnes ne ovat hiukan ruskistuneet. Jäähdytä ja rouhi pähköinöitä hieman veitsellä.
Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen niin, että lisäät öljyn joukkoon viimeisenä jatkuvasti sekoittaen.

Kokoa salaatti sekoittamalla kaali ja kastike yhteen kulhossa. Kääntele sekaan pähkinät, juusto ja minttu. Tarjoile heti.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.