Vappumenu - ruokaehdotuksia
Parmesankana
Vappu on ruoan suhteen varsin monitahoinen. Meille ei ole syntynyt kunnollisia ruokaperinteitä tai sitten sellaiset ovat jo pitkälti unohtuneet. Vappubrunssi on toki käsite, mutta mielestäni se on väljähtynyt ravintoloiden ahneuden alla. Löytyy onneksi poikkeuksiakin, mutta usein vapun sekä äitien- ja isänpäivän tarjonnat ovat tympeitä rahat pois -viritelmiä. Moni juhlii kotona texmexin voimin, toinen tapaksien antimilla. Yhdet lataavat pöydän täyteen nakkeja ja perunasalaattia. Jotkut juhlistavat työnjuhlaa fiinisti shampanjan ja vimpanpäälle kokatun ruoan parissa. Muutamat urheat kunnioittavat perinteitä kunnon silliaamiaisen tahdissa. Toisille vappu on hyvä hetki startata grillikausi. Mikäli et millään keksi, mitä haluaisit kevään ykkösjuhlassa herkutella, keräsin yhteen reseptejä, joita voisin itse kuvitella kokkaavani vapun kunniaksi.
HUOM! Muistathan, että skumpan lisäksi löytyy monia maukkaita holittomiakin vaihtoehtoja juotavaksi. Tässä vinkkejä!
AAMIAINEN
SNACKS
ALKURUOAKSI
TEXMEX
SIMPPELIÄ JA MAUKASTA
HITAASTI HAUDUTELLEN
GRILLISSÄ
FIINIMMIN
LISUKE
HIUKOPALA
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka