Mainos
Mainos

Vaalibrunssilla

Juhlistimme kireän pakkasen sävyttämää presidentinvaalipäivää aloittamalla sen brunssilla. Tampereen hiljalleen kasvava brunssitarjonta oli juuri saanut uuden lisän Wistub Alsacesta.

Elsassilaisia makuja tarjoava ravintola on valloittanut vuosien varrella monen sydämen, mutta omat kokemukseni ovat olleet jonkin verran ristiriitaisia. Normimeiningistä poikkeava brunssi herätti heti mielenkiinnon. 26 euron hinta taitaa olla kaupungin korkein, mutta kerrankos sitä. Toisaalta olimme edellisenä iltana ollut syömässä illallisen ravintola Henrik'sissä ja joutuneet laittamaan heti kotiin tultuamme ja nukkumaan mennessämme kellon soittamaan, jotta ehdimme uusille makunautinnoille. Ei ihan tavallinen viikonloppu, vaikka sen suurempaa aihetta juhlaan ei ollutkaan.

Olimme klo 11 auenneen ravintolan ensimmäiset asiakkaat. Tunnin päästä paikka oli likimain täysi. Loistava suoritus ensimmäiseltä brunssikokeilulta! Ja osoitus siitä, että kysyntää täältäkin löytyy, jos tuote tehdään houkuttelevaksi (ja sana kiirimään).

Kystäkyllä

Kabinetin puolelle oli katettu suuri pöytä täyteen mitä herkullisemman näköisiä ruokalajeja. Vaistomaisesti aloin huolestua siitä, jaksanko kaikkea edes maistaa. Moni otti alkuun sipulikeittoa, mutta ajattelin itse jättää sen loppuun, mikäli vielä löytyy vatsasta tilaa. Ensimmäisellä lautasellisella tein jo virheen ja otin varsin tuhdin määrän pateeta, bratwursteja, hapankaalia, jättikatkis-vihannesmunakasta, tarte flambéeta ja päälle vielä croissantin. Patee oli hyvä, hivenen tylsä. Munakas hyvä lisä kokonaisuudessa. Tarte flambée jäi hiukan muiden jalkoihin ja pidän siitä enemmän lämpimänä. Ei silti valittamista. Croissant oli lajissaan loistava. Bratwurstit hapankaalilla oli juuri niin hyvää kuin olettaa saattoi. Lautaselle lappaamani kokonaisuus oli typerä ja meni herkkuhullaantumisen piikkiin. Tuntui, että sekin määrä olisi riittänyt. Syömme arkisin aamiaiseksi vain kupin kahvia ja töihin mukaan otettavan leivän. Viikonloppuna sitten paremmin. Heti herättyään kumpikaan meistä ei kilju ruoan perään. Notkuva pöytä otti selkävoiton ja hain toisen kierroksen.

Kolmen sipulin piirakka ja purjo-pekonipiiras olivat koko aterian suosikkejani. Ja hyvin alsacelaisia, vaikka en ole siellä käynytkään. Talon perunasalaatissa nousi liiaksi esiin raaka sipuli, mutta toki einestuotteen helposti voittaa. Punakaali-ananassalaatti oli aika perus. Possunfilee jäi jotenkin orvoksi enkä hahmottanut sen funktiota. Vihannesgratiini oli maukasta. Talon salaatinkastike mahtavan kirpakkaa.

Makea lopetus

Jälkkäriksi jaksoin nipin napin kugelhopfia eli paikallista hedelemäkuivakakkua ja mainiota luumupiirasta. Kugelhopf olisi kaivannut seurakseen perinteisen lasillisen Gewürztramineria, mutta minkääntyyppinen alkoholi ei vielä puoleltapäivin sattunut maistumaan. Suunraikastajaksi otin kipon hedelmäsalaattia. Sipulikeitto oli vaihtunut parsakeittoon, pannukakut ja juustot jäivät maistamatta. Jokainen suupala olisi ollut tässä vaiheessa liikaa. Niinpä kiitimme ja täyden vatsan sallimissa rajoissa pokkasimme.

Wistub Alsacen brunssi on rustiikkisen hienostunut tapa aloittaa sunnuntaipäivä. Kaupungin brunssitarjontaan se tuo hauskan vivahteen. Maut sopivat suomalaiseen suuhun varsin laajalti ja valikoimasta löytää mieleisensä myös kasvissyöjät. Hivenen enemmän olisin kaivannut lämpimiä ruokalajeja. 26 eurolle saa mielestäni katetta vähintäänkin kertaelämyksen verran.

Wistub Alsace, Laukontori 6, Tampere

Ravintolan sivu Eat.fi-palvelussa

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.