Uunissa gratinoitu parmesaanikana

Olen tehnyt parmesaanikanaa monella tavalla ja jälleen pompsahti eteen täysin uusi formaatti, jota oli pakko heti kokeilla. Tekniikka oli niin täysin erilaista muihin verrattuna. Mainio siitä tulikin.

Tässä versiossa koko ruokalaji säilyy tavallaan paketissa. Soosi kuorruttaa ohueksi nuijitun broilerifileen ja juusto gratinoidaan pitämään setti kasassa ja mehevänä. Erittäin hauska ja helpohko ruoka, josta pitävät kaikki.

Tiivistettynä tässä broilerifilee paneroidaan, fritataan, laitetaan päälle marinara-kastike sekä parmesaani ja gratinoidaan grillivastusten alla. Mikä parasta, tämän voi tehdä gratinointia vaille valmiiksi hivenen etukäteen. Marinara-kastikkeen jopa muutaman päivän etuajassa.

PS. Tsekkaa myös muut parmesaanikanareseptit!

Uunissa gratinoitu parmesaanikana
4 hlölle
4 luutonta broilerifileetä
2,5 dl vehnäjauhoja
2-3 kananmunaa
5-7 dl korppujauhoja
7 dl kasviöljyä, esim. rypsi
100 g parmesaania raastettuna


OHJE: Tee ensin marinara-kastike (ohje alla).
Ota broilerifileet leikkuulaudalle ja ”perhosta” ne eli halkaise melkein loppuun asti paksuussuunnassa ja levitä isoksi leikkeeksi. Laita päälle kelmua ja nuiji fileet tasaisen ohueksi.

Levitä yhdelle lautaselle vehnäjauhoja, vatkaa toiselle kevyesti pari kananmunaa ja levitä kolmannelle korppujauhoja. Pyöräytä broilerifileet kevyesti vehnäjauhoissa, upota kauttaaltaan kananmunaan ja pyöräytä vielä kauttaaltaan korppujauhoissa.

Kuumenna öljy isossa kattilassa tai syväreunaisessa paistinpannussa. Öljyn tulee olla kuumaa, mieluiten 190-asteista, joten ole varovainen, ettei sen lämpötila nouse yli 200 asteen, jolloin on vaarassa syttyminen. Frittaa fileet yksitellen kauniin kullanruskeiksi molemmin puolin (n. 1 min per puoli) ja nosta talouspaperin päälle kuivumaan. Muista, että kana kypsyy vielä gratinoidessa.

Laita uunin grillivastukset päälle. Lämmitä marinara-kastike. Laita fileet uunipellille. Levitä soosia fileiden päälle niin reilusti kuin mahdollista, mutta että se vielä pysyy filee päällä. Ripottele pinnalle kauttaaltaan parmesaaniraastetta. Laita pelti uunivastusten alle ja paahda pari minuuttia tai kunnes juusto kuplii kunnolla. Ota uunista ja tarjoile välittömästi.

Marinara-kastike
1 tlk mahdollisimman hyvää tomaattimurskaa/kokonaisia tomaatteja
7 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1/2 dl oliiviöljyä
hitusen chilimurskaa
2 basilikanvartta lehtineen
1 tl suolaa

OHJE: Kuumenna öljy kattilassa keskilämmöllä. Lisää valkosipulit ja kuullota niitä vajaa minuutti. Lisää chili- ja tomaattimurska. Mausta suolalla. Lisää mukaan basilikanvarret. Sekoita muutaman minuutin päästä. Anna poreilla hissukseen 15 min. Ota basilikanvarret pois. Surauta sauvasekoittimella sileämmäksi. Tarkista maku.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat