Uppopaistetut maa-artisokat sitruunaisella dipillä
Joskus totuus on niin yksinkertainen. Tuttu raaka-aine uudella tapaa valmistettuna. Keväinen Glorian ruokaviini pisti Sasu Laukkosen tekemään vegevallankumousta. Toimi meillä loistavasti. Maa-artisokat friteerataan ja dipataan. Ei muuta. Syntisen hyvää ja yksinkertaista. Alkupalaksi, iltapalaksi, vieraspalaksi.
Maa-artisokan ärsyttävin puoli on sen kuoriminen. Tässä sitä ei tehdä. Luomu olisi toki paras vaihtoehto, mutta itse en saanut sitä käsiini. Hukkasin mainitun lehdenkin, joten mennään mutulla. Hyvä siitä tulee. Ihan törkyisen hyvä itse asiassa.
Friteeratut maa-artisokat sitruunaisella dipillä
500 g maa-artisokkaa
1 l mietoa kasviöljyä, esim. rypsi tai auringonkukka
Dippi:
1 sitruunan kuori raastettuna sekä mehut
1/2 dl creme fraichea
1/2 dl maustamatonta jogurttia
suolaa
Huuhtele ja kuivaa maa-artisokat. Lohko ne. Sekoita dipin ainekset keskenään.
Kuumenna öljy 180-asteiseksi ja frittaa artisokat kauniin ruskeiksi. Ripottele päälle hiukan suolaa. Laita tarjolle dipin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa