Tuplasieniburgeri

Tuplasieniburgeri kuva
Tuplasieniburgeri. MTV

Tässä burgeri, joka huutaa syksyä. Kahden eri sienen tummasävytteinen pohja tarjoaa herkullisen pohjan rasvaa tirskuvalle pihville vieden nauttijan umamin täytteiseen elämykseen. Kuivattua herkkutattia pihviin ja paistettua siitakesientä väliin. Sinihomejuustoa syventämään ja mehevöittämään.

Olen tehnyt sieniburgeria aiemmin luolamiesversiona, jossa sämpylä on korvattu portobellosienellä. Sekin oli ihan kiva, mutta ei se kunnon burgeri ole. Tässä kyhätään moniulotteinen umamipommi kahden eri sienen ja kahden erilaisen sienen olemuksen voimin. Syvät maut purskahtavat suussa mediumiksi paistetun, rasvaisen pihvin myötä.  

PS. Tsekkaa myös muut burgerireseptit 

PPS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa(myös Stories) ja Twitterissä.

Tuplasieniburgeri

4 burgeria

600 g naudan jauhelihaa, HUOM! 20 % rasvaa
25 g kuivattua herkkutattia
1 rkl Worcestershire-kastiketta
250 g siitake- tai mitä vaan ruokasieniä, siivutettuna
1 punasipuli, siivutettuna
kasviöljyä
100 g sinihomejuustoa (käytin Roquefortia)
suolaa
mustapippuria
burgerisämpylöitä (resepti)

Mikäli grillaat pihvit hiilillä, laita grilli tulille.

Jauha kuivattu herkkutatti hienoksi blenderillä tai veitsellä ja morttelilla.

Sekoita sienijauhe lihaan ja lisää Worcestershire-kastike sekä mustapippuria. Älä puristele pihvitaikinaa liikaa. Siitä ei saa tulla liian kiinteää, jotta rasvalla on tilaa sulaa ja maustaa liha.

Kuumenna paistinpannu ja paista sienisiivuista neste pois. Lisää hiukan öljyä ja sipuli ja paista höystöä muutama minuutti.

Muotoile lihataikinasta kevyellä kädellä 4 pihviä. Paina jokaiseen loiva kuoppa keskellä, jotta pihvi paistuu tasaisesti. Paista pihviä kolmisen minuuttia ja käännä puoli. Laita grilliin mukaan sämpylät tai paahda niitä pannulla tai paahtimessa. Aseta juustoviipale pihvin päälle ja anna sen sulaa kunnolla pihvin paistuessa loppuun. Paista toista puolta 3-4 min haluamaasi kypsyyteen ja nosta pihvi sämpylänpuolikkaan päälle.

Lisää pihvin päälle sipuli-sieniseosta ja peitä sämpyläkannella. Tarjoile ja iske kiinni.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!