Tuorejuustolla täytetyt paprikat - herkkua 5 minuutissa

MTV Oy, All rights reserved

Mietin, että grillattua parsaa yksinkertaisempaa ruokaa ei voi blogata. Olin väärässä. Ja sitäpaitsi ko. postaus ilmeni hirveän suosituksi. Niinpä jatkan supersimppeleiden reseptien kirjoittamista. Kesällä ne nousevat parhaiten oikeuksiinsa. Paprikaa voi täyttää  monella tapaa ja luultavasti kerron kesän aikana useampia omia suosikkeja. Tässä niistä yksi. 

Tavoistani poiketen vinkkaan purkitettuun kamaan. Paprika on grillattuna loistavaa, mutta tämä alkupala tai lisuke onnistuu erinomaisesti myös oikoreittiä. Voit käyttää mitä tahansa yrttiä, josta pidät tai mitä sattuu löytymään kaapista tai puutarhasta. Ricotta on mielestäni tässä parasta, mutta mikä tahansa tuorejuusto toimii hyvin. Paprikoista parhaita ovat tähän makeat ja pitkulaiset romesco-paprikat.

VINKKI! Ota tämä ihmeessä mukaan meze-, antipasto- ja tapas-pöytään. Nautin tätä viimeksi itse lähi-itämaisittain maustettujen lammaspullien kanssa (kuva).

Tuorejuustolla täytetyt paprikat

paahdettuja, kokonaisia, kuorettomia paprikoita (tölkistä tai itse grillattuna)

ricottaa tai muuta tuorejuustoa

yrttejä hienonnettuna

loraus oliiviöljyä

suolaa

pippuria

Kippaa ricotta lautaselle. Ripottele päälle yrtit. Lorauta päälle hiukan oliiviöljyä. Painele haarukalla yrtit juuston sekaan suht tasaisesti. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla mieleiseksi. Ota paprika tölkistä ja valuta. Täytä paprika juusto-yrttiseoksella. Laita tarjolle.

Mikäli grillaat paprikat itse, grillaa pinta mustaksi. Nosta pihdeillä pakastepussiin ja rullaa pussi kiinni. Ota paprika muutaman minuutin päästä pois. Revi kuori sormin pois tai varovasti veitsellä. Jatka ohjeen mukaan.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.