Täytetyt munakoisot

MTV Oy, All rights reserved

Täytetyt kasvikset ovat loistava tapa hyödyntää tähteitä ja syödä kasviksia entistä maukkaammalla tavalla. Ostin viikonloppuna lampaan jauhelihaa ja munakoisoa ilman sen suurempaa visiota. Koska puutarha tuottaa ähkymäärää kesäkurpitsaa, päätin yhdistää nämä kasvikset ja lihan keskenään. Paistoin saman lihan isossa erässä ja jaoin sen kriittisellä hetkellä omanlaisiksi seoksiksi. Kesäkurpitsaohjeen löydät tästä.

Täytetyt munakoisot

neljälle (yhdessä täytetyn kesäkurpitsan kanssa)

2 munakoisoa

oliiviöljyä

2 tomaattia, siivutettuna

Täyte:

300 g lampaan jauhelihaa

1 sipuli, hienonnettuna

oliiviöljyä

3 valkosipulinkynttä

50 g paahdettuja pinjansiemeniä

o,5 tl kanelia

suolaa

pippuria

Tomaattikastike:

0,5 prk tomaattimurskaa

0,5 tl kanelia

1 dl vettä

1 tl sokeria tai hunajaa

suolaa

pippuria

Halkaise munakoisot ja sirottele päälle suolaa. Anna tekeytyä 20 min ja pyyhi neste pinnalta. Tee tomaattikastike. Sekoita ainekset kattilassa ja anna hautua miedolla lämmöllä 20 min. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Koverra munakoisoista sisus pois niin, että niistä tulee "veneitä". Hienonna sisus. Kuumenna paistinpannu. Lorauta sille oliiviöljyä. Kuullota sipulia muutama minuutti. Kippaa mukaan jauheliha, valkosipuli ja munakoison sisus. Kun liha on ruskistettu, laita mukaan pinjansiemenet. Sekoita. Laita munakoisoveneet pellille tai vuokaan. Täytä ne jauheliha-munakoisoseoksella. Kaada päälle tomaattikastiketta. Asettele pinnalle tomaattiviipaleet. Kypsennä uunissa n. 45 min.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!