Täytetyt ja grillatut porsaankyljykset
Kasvimaa alkaa tuottaa jo hyvää vauhtia satoa ja ajattelin jakaa vinkkejä keittiöpuutarhan antimien käyttöön. Salvia on monille hiukan vieras kokattava, joten aloitan sillä. Viime vuonna hukuimme salviaan, mutta tänä vuonna taimena istutettu yrtti tarjoilee herkkulehtiään varsin niukalti. Ehkäpä se heinäkuun lämmössä innostuu. Käytin ensimmäiset liikenevät lehdet täytettyihin ja grillattuihin porsaankyljyksiin. Sisään meni myös pekonia mehevyyttä ja makua antamaan sekä aurinkokuivattua tomaattia ja valkosipulia. Kuivumista ehkäisin voinokareella. Paksuja kyljyksiä on turhan harvoin tarjolla, mutta ainahan voi pyytää lihakauppiasta leikkaamaan sellaisia. Pääasia, että kyljykset ovat sen verran tuhteja, että pystyt leikkaamaan niihin taskut.
Täytetyt porsaankyljykset
neljälle
4 paksuhkoa porsaankyljystä
8-12 salvianlehteä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 voinokaretta
2 pekonisuikaletta
4-6 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
suolaa
pippuria
Leikkaa terävällä veitsellä varovasti taskut kyljyksiin, kts kuva. Suolaa ja pippuroi kyljykset sisältä ja päältä. Laita kunkin kyljyksen sisään 2-3 salvianlehteä, puolikas pekoniviipale (voi laittaa kokonaisenkin, jos mahtuu), teelusikallinen aurinkokuivatun tomaatin palasia ja nokare voita. Paina kyljystä varovasti kasaan, jotta saat tiiviin paketin. Tunge mahdollisesti ulospyrkivät ainekset takaisin sisään. Voitele kyljykset oliiviöljyllä. Lämmitä grilli ja grillaa kyljykset haluamasi kypsyyteen. Voin ja pekonin avulla ne eivät niin helposti kuivu, mutta ole silti tarkkana, että lopputulos on mehevä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut