Mainos
Mainos

Tampereen ravintolahistoria - kerro muistosi

Olen haaveillut pitkään Tampereen ravintolahistoriikin keräämistä ravintoloiden nimien tasolla. Mitkä ravintolat ovat olleet kulloisessakin osoitteessa ja milloin?

Pyörittelin muutaman kerran mielessäni tapoja tutkia asiaa. Sanomattakin selvää, etten pystyisi siihen yksin kuin marginaalisella tasolla ja tieto täytyy kerätä mahdollisimman monelta ihmiseltä.

Viime viikolla keksin helpon tavan laittaa projekti käyntiin. Olin ajatellut kiertäväni Tampereen keskustan läpikotaisin kuvaten jokaisen liiketilan ja keräten Facebookissa kuvien alle ihmisten muistot kyseisestä paikasta. Sitten tajusin, että ei tarvitsekaan lähteä rämpimään loskaan, vaan voi hoitaa homman kotisohvalta. Google Mapsin kautta keräsin 180 kuvaa ja laitoin projektin spontaanisti julki. Kehitetään sitä sen edistyessä. Ensimmäisen vaiheen järkevyyden takia rajasin alueen Tampereen keskustaan ja sen liepeille. Ja vain Facebookiin.

Homma lähti käyntiin todella vauhdilla, mitä toisaalta odotinkin. Kaikilla tamperelaisilla ja Tampereella aikaa viettäneillä on jotain muistoja ravintoloista.

Tarkoituksena on kerätä seuraavaksi kommenteista ravintoloiden nimet talteen ja tehdä listaus, jota täydennetään lisätiedon kertyessä. Ensimmäinen haaste on saada raflat oikeaan järjestykseen. Suurin haaste olisi löytää kullekin paikalle vuosiluvut. Uskon siinäkin joukkoistuksen voimaan ja myös Hotelli- ja ravintolamuseo tarjosi apuaan.

Aineistoa on jo paljon, mutta valitettavasti ankara flunssa romutti tämän viikon kaiken tuottavan tekemisen. Ehkäpä viikonloppuna olisin tarpeeksi tolpillaan. Lisää tietoa tarvitaan vielä paljon, joten pyydän sinuakin mukaan kertomaan muistosi. Kommenteissa saa kertoa muutakin kuin paikannimiä, mitä vain muistoja kyseisen sijainnin ravintoloista.

Linkki Facebookin albumiin: Tampereen ravintolahistoriikki

Tästä tulee hyvä.

PS. Toimin 1998-2002 City- ja Aktivist-lehtien kaupunkitoimittajana kirjoittaen ravintoloista, kulttuurista ja ihmisistä. Ohessa niiltä ajoilta kuvia nyttemmin sulkeneista ravintoloista. Sori, jos osuit mukaan kuvaan. :)
Pääkuvassa Katupoika, Aleksanterinkatu 20

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.