Mainos

Suosituimmat postaukset 2019 ja muuttoilmoitus

Vuosi alkaa kääntyä uudeksi vuosikymmeneksi ja samalla uusi sivu taittuu tämänkin blogin osalta. Mitkä olivat tämän vuoden luetuimmat postaukset ja minne tämä blogi muuttaa?

Vuosi 2019 oli kohdallani elämäni kiireisin ja lähinnä ruoan ja juoman ansiosta. Hyvää oli muutamaan otteeseen tarjolla jopa liiaksi asti, mutta en valita. Isommista jutuista mainittakoon viinipressimatka Saksan Badeniin, viinituomarointi Kööpenhaminassa Mundus Vini Nordic -mittelössä (postaus tuloillaan), herkuttelureissu Amsterdamiin ja Gdanskiin sekä pressivastaavan duuni Tampereen rotissööreissä, jossa vasta teroittelen veitsiäni.

Blogin some-kanavissa keskustelua herättivät aina takuuvarmat kiihotukset ilmastonmuutoksen monista aiheuttajista sekä lukemattomat muut ilot, surut ja väännöt kulinaarisen maailman ympärillä. On upeaa, että ruoka koskettaa koko tunneskaalaa, vaikka turhan paljon välillä jengillä meneekin tunteisiin. Ilmoitettuani blogin kanavien siirtyvän tiiviimmin ilmastoaiheisiin, joihin ruoka kuuluu olennaisena osana, häippäsi Facebookin 7400 seuraajasta 80 lätkimään tai blokkaamisen kautta asiattomuuksien tai ilmastoskeptisten kommenttien takia. Keskustelun taso nousi samalla yllättävänkin paljon. Älämölöä pitää kaikkialla yllä pieni, mutta äänekäs vähemmistö.

Suosituimmissa blogipostauksissa on mukana pirusti kestosuosikkeja, mutta mukana myös muutama iloinen yllätys tuoreammista resepteistä. Tampereen parhaiden ravintoloiden listaus pyörii joka vuosi ykkösenä, mikä on aiheuttanut useampana vuonna ilmiön, että saan julkaisun jälkeen hitusen katkeria kommentteja ravintoloitsijoilta, jotka eivät mukaan päässeet. Se ei koskaan kerro siitä, etten pitäisi ko. ravintolasta, vaan siitä, että taso on Tampereellakin nykyisin ihan huikean kova.

Pitemmittä puheitta, tässä lista. Sen jälkeen iso uutinen.

SUOSITUIMMAT BLOGIPOSTAUKSET 2019 (suluissa viime vuoden sijoitus)

SEURAA MUUTTOILMOITUS. Sivumaku siirtyy vuoden vaihteessa pois tältä Maikkarin alustalta ja aloittaa uuden elämän omillaan osoitteessa sivumaku.fi. Siellä on tätä kirjoittaessa vielä ajan kuluttama vaatimaton blogi 8 vuoden takaa, mutta tilalle nousee entistä ehompi ja paremmin lukijaa palveleva blogisivu, jonka henki säilyy toki ennallaan. Tässä on vielä muutama kymmen liikkuvaa osaa ennen uuden blogisivun julkaisua, mutta ehkä sitten joululomilla ehtii starttailla.

Uuden alustan myötä pääsen ensimmäistä kertaa tekemään myös varsinaista sisältöyhteistyötä. Olin blogin alkuaikoina niiden suhteen erittäin kriittinen, kun huomasin bloggaajien juoksevan minkä tahansa bulkin perässä, joka heilutteli setelinippua. Maailma on sittemmin kulkenut omaan suuntaani ja itselleni järkeviä yhteistyötahoja löytyy jo roppakaupalla. Mielipiteeni eivät ole jatkossakaan myytävänä ja bulkkia en rahaa vastaan kehu. Blogin perusmeininki ja -asenne säilyvät. Postauksia yritän tehdä siinä määrin kuin nykyäänkin. Jatkossa voin vapaammin kehua bloginkin puolella pitämiäni tuotteita, liikkui mukana yhteistyötä tai ei.

Joten markkinoija, jos uskot tuotteesi miellyttävän minua sekä lukijoita, otapa yhteyttä ja laitan mediakorttia tulemaan (sekin hitusen vaiheessa tässä kohtaa): skippari@gmail.com / 0406625399

 

Yhden hienon taipaleen loppumetrejä kulkiessa olo on yhtä aikaa hiukan haikea ja samalla kihelmöivän kutkuttava. Vanhat blogipostaukset säilyvät tällä sivustolla toistaiseksi, joten ei tarvi säntäillä suosikkeja copypastettamaan.

Tänään ruokakaupassa tuli minulle ennestään tuntematon blogin lukija moikkaamaan ja kertomaan, että Sivumaku on ainoita blogeja, joita hän seuraa. Ajattelemme ruoasta pitkälti samoin. Nämä hetket pitävät yhtä aikaa kiitollisena ja nöyränä. Kun tapaa lukijoita livenä, muuttuvat 5- ja 6-numeroiset postausklikit lihaksi ja luuksi ja tajuaa, että tässä liikutaan yhdessä aika isossa laivassa. Tervetuloa myös uuteen satamaan vuonna 2020! Kiitos.

PS. Jopa 6 kpl Sivumaun postauksista on kerännyt vuosien varrella yli 100 000 näyttökertaa, peltilihis 200 000 klikkiä.

PPS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa(myös Stories) ja Twitterissä.

  

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja