Slow food -reseptejä. Otetaan iisisti.
Olen haudutellut viime vuosina kaikenlaisia ruhonosia ja muuttanut samalla käsitystäni lempiruoasta. Slow foodia alkaa saada jo suomalaisista ravintoloista, mutta en silti ymmärrä, miksi ei tätä enempää. Pitkään hautunutta ragúa saa Italiassa kaikkialta, mutta jostain syystä suomalaiset ravintolat eivät ole ymmärtäneet ajan suomaa voimaa. Mikä ongelma on laittaa edellisenä päivänä iso kattila porisemaan täynnä halpoja ruhonosia ja myydä huikeilla lauseilla seuraavana päivänä? Ei sen puoleen, olen tällä viikolla hauduttanut itse ragúa 6 h ja tehnyt siitä lasagnea, nauttinut lounaalla Heinätorilla karitsan niskaa ja ravintola C:ssä hevosen niskaa. Kaikki haudutettu ensiluokkaisesti. Epävarmoille kokeille slow food on vieläkin houkuttelevampi vaihtoehto. Ainekset pataan, anna hautua muutama tunti ja lisää nestettä välillä, jos tarpeen. Slow food on helpointa kokattavaa ja vaikein ruoka pilattavaksi. Ja edullista. Tässä nippu vaihtoehtoja. Lisää tulossa paljon.
EDIT: Facebookissa lukijat toivat ilmi slow food -termin laajempaa käsitystä, mikä pohjaa syvälle omaanikin ruokafilosofiaan puhtaiden ja lähellä tuotettujen raaka-aineiden kannattajana. Katso Wikipedian määritelmä slow food -liikkeestä.
Porsaan kylki:
Porsaan kassler:
Porsaan posket: Possunposkia emmervehnällä
Naudan rinta:
Naudan kylki: Naudan kylkeä olutkastikkeessa
Vasikan potka:
Naudan lapa/potka:
Naudan paisti:
Karitsan lapa:
Hirven kieli:
Hirven paisti:
Jäniksen koipi:
Kani:
Poronvasan kylkirulla:
Ja loppuun pitkään kestävä ruoka, jossa koko ajan toimitaan. Mutta se kannattaa:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti