Slow food -reseptejä. Otetaan iisisti.

MTV Oy, All rights reserved

Olen haudutellut viime vuosina kaikenlaisia ruhonosia ja muuttanut samalla käsitystäni lempiruoasta. Slow foodia alkaa saada jo suomalaisista ravintoloista, mutta en silti ymmärrä, miksi ei tätä enempää. Pitkään hautunutta ragúa saa Italiassa kaikkialta, mutta jostain syystä suomalaiset ravintolat eivät ole ymmärtäneet ajan suomaa voimaa. Mikä ongelma on laittaa edellisenä päivänä iso kattila porisemaan täynnä halpoja ruhonosia ja myydä huikeilla lauseilla seuraavana päivänä? Ei sen puoleen, olen tällä viikolla hauduttanut itse ragúa 6 h ja tehnyt siitä lasagnea, nauttinut lounaalla Heinätorilla karitsan niskaa ja ravintola C:ssä hevosen niskaa. Kaikki haudutettu ensiluokkaisesti. Epävarmoille kokeille slow food on vieläkin houkuttelevampi vaihtoehto. Ainekset pataan, anna hautua muutama tunti ja lisää nestettä välillä, jos tarpeen. Slow food on helpointa kokattavaa ja vaikein ruoka pilattavaksi. Ja edullista. Tässä nippu vaihtoehtoja. Lisää tulossa paljon.

EDIT: Facebookissa lukijat toivat ilmi slow food -termin laajempaa käsitystä, mikä pohjaa syvälle omaanikin ruokafilosofiaan puhtaiden ja lähellä tuotettujen raaka-aineiden kannattajana. Katso Wikipedian määritelmä slow food -liikkeestä.

Porsaan kylki:

Porsaan kassler:

Naudan rinta:

Vasikan potka:

Naudan lapa/potka:

Naudan paisti:

Karitsan lapa:

Hirven kieli:

Hirven paisti:

Jäniksen koipi:

Kani:

Poronvasan kylkirulla:

Ja loppuun pitkään kestävä ruoka, jossa koko ajan toimitaan. Mutta se kannattaa:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.