Savupaprikaa, katkarapua ja helmi-couscousia – maukas ja nopea arkiruoka

sivumaku-savupaprika-katkarapu
MTV

Upea, helppo ja nopea arkiruoka, joka liikkuu jossain curryn ja pastan välimaastossa espanjalaista keittiöitä syleillen. Tuhdisti makua, jota voit helposti säädellä oman maun mukaan. Tämä on samalla viimeinen resepti Sivumaun tässä osoitteessa.

Tämä on myös täydellinen ruoka kokeilla helmi-couscousia, mikäli sellainen on jäänyt vielä testaamatta. Kuin couscous, mutta suurempia. Nuppineulanpään ja herneen väliltä. Niitä on saatavilla hyvin varustetuista marketeista. Jos sellaista ei kaupasta löydy, niin voit korvata sen vaikka riisinmuotoisella pastalla, jota pitäisi ainakin löytyä.

HUOM! Tämä blogi siirtyy 2020 alusta osoitteeseen www.sivumaku.fi. Yritän saada uuden blogin valmiiksi asap, joten älä pelästy, jos siellä näyttää saapuessasi kamalalta. Samalla aloitan yhteistyöpostaukset laadukkaiden asioiden kanssa, joten jos sulla olisi siihen ideaa, laita mailia: skippari@gmail.com.

PS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa  (myös Stories) ja Twitterissä.

Savupaprikaa, katkarapua ja helmi-couscousia

3-4 hlölle
250 g katkarapuja
2 dl helmi-couscousia (tai riisinjyväpastaa)
2 dl paahdettua paprikaa, paloina
2 sardellifileetä (voi olla kilohailianjovistakin, mut ei oo niin hyvää, tai sitten korvaat suolalla)
1 tlk tomaattimurskaa
1 sipuli, halkaistuna ja ohueksi viipaloituna
3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 lasillinen kuivaa valkoviiniä
5 dl kanalientä
1 rkl hunajaa
1 tl savupaprikaa
ripaus cayennepippuria
2 tl punaviinietikkaa
kourallinen lehtipersiljaa, hienonnettuna
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

 Katso ensin helmi-couscousin pakkauksesta sen keittoaika, jotta osaat ajoittaa, milloin ne laitetaan kypsymään. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Lorauta pohjalle oliiviöljyä ja lisää sipuli. Kuullota sitä muutama minuutti ja lisää mukaan paprikapalat, sardellifileet sekä valkosipuli ja mausta savupaprikalla ja ripauksella cayennepippuria. Hämmennä minuutti ja kaada sekaan valkoviini. Anna viinin haihtua melkein loppuun ja lisää kanaliemi, tomaattimurska, hunaja ja couscous. Mausta hiukan suolalla ja pippurilla. Anna porista, kunnes couscous alkaa olla al dente. Lisää katkaravut, sekoita ja anna niiden lämmetä minuutti pari. Ota liedeltä ja lorauta päälle hiukan punaviinietikkaa.

Annostele ja viimeistele lehtipersiljalla ja lorauksella hyvää oliiviöljyä.

 

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat