Rooman ravintoloita - osa 2
Ennen Vatikaanin kolmen tunnin taidekierrosta, etsimme Pietarinkirkon lähettyviltä hyvää ja vähemmän turistien täyteen ahtamaa lounaspaikkaa. Alkupäässä varsin turistihelvetin oloista katua eteenpäin kulkiessa väkimäärä alkoi yhtäkkiä vähentyä ja ravintolat näyttämään houkuttelevammilta.
Löysimme Il Papalinon. Ensimmäinen paikka, jossa kukaan ei yrittänyt huudella meitä sisään. Samalla pääsimme vihdoin avaamaan terassikauden. Palvelusta vastasivat varsin herrasmiesmäiset tarjoilijat, jotka aloittivat puheensa päivän spesiaaleilla. Tartuimme gnoccheihin possuragùlla sekä lohipastaan. Molemmat varsin onnistuneita valintoja. Ei fanfaareja, mutta tyytyväinen nyökkäys. Kesken ateriaa kadulle tuli pari sombrero-päistä trubaduuria mexital-henkistä musiikkia rämpyttämään. Lähtökohtaisesti en sellaisesta pidä, koska soittotaito on yleensä surkeaa, mutta näiden häiskien soittoa kuuntelin yhden biisin verran ihan mielelläni. Pari lounasta, 2 x 0,375 plo viiniä, vesi ja 2 x kahvi kustansi 35 euroa. Suosittelen jossain määrin.
Il Papalino
Borgo Pio 172/173
Tuhdin Vatikaani-kierroksen jälkeen oli pakko päästä istahtamaan. Cul de Sac kuuluu Rooman parhaisiin enotecoihin eli viinibaareihin. Oikein viihtyisä. Palvelu ystävällistä ja luonnollisesti ammattitaitoista. Viinivalikoiman laadukkuudesta on näissä tapauksissa turha edes mainita. Pari lasia hyvää viiniä, juusto- ja leikkelelautanen ja vesi maksoivat 20 euroa.
Cul de Sac
Piazza Pasquino 73
La Montecarlo
Vicolo Savelli 13
Hostaria al 31
Via Delle Carrozze 31
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan