Mainos
Mainos

Ravintola-arvostelut: Ling Long ja Flippin' Burgers, Tukholma

Kävin kaverin kanssa moikkaamassa Tukholmassa asuvaa toista kaveria. Viikonlopun ohjelma oli hyvin vapaa, mutta syömään piti päästä hyvin. Silleen rennosti, ei mitään turhan fiiniä. Pari viikkoa ennen reissua vapaan pöydän löytäminen länsinaapurin metropolista ilmeni hivenen haastavaksi tehtäväksi. Onneksi paikallinen kaverimme onnistui nappaamaan pöydän aiemmin varsin hyväksi osoittautuneesta aasialaisfuusioraflasta Ling Longista.

Ravintola toimii Story Hotelin alakerrassa, mutta on onnistunut hyvin sulauttamaan aamiaisblokkinsa sisustukseen ilman, että tila huutaisi illallistajan syövän aamiaissalissa. Ruokalista on jaettu neljään osioon kypsennystavan mukaan. Kylmää ja raakaa, grillattua ja rapsakkaa, höyrytettyä sekä haudutettua. Pointti on sosiaalisessa syömisessä eli pöytä vain täyteen pikkuannoksia ja sörkkimään.

Liiemmin yksilöimättä kutakin annosta illallisen parasta antia oli tasapainoisen mausteinen carpaccio-tyylinen nauta-annos, jossa omena onnistui raikastamaan loistavasti soijan ja seesamimajoneesin syvää voimaa. Sävyä antamassa shimeji-sienet ja manteli. 

Pari muuta herkullista nostoa ovat maissikanatäytteiset dim sumit sekä häränkylki-katkaraputäytteiset gyozat. Dim sumin höyrytetty mehukkuus ja gyozan juuri sopivan rapsakaksi paistettu pinta balanssissa olevilla täytteillä. 

Heikommasta päästä oli taas Bang Bang Chicken, joka oli suuri kasa seesamilla ja sichuanilaisella kastikkeella maustettua kanaa, joka karjui raikastusta. Inkiväärillä, sichuanpippurilla, kanelilla, aniksella ja fenkolilla maustettu porsaankylki oli hyvä lähtö, mutta tyssännyt mauiltaan puolitiehen. Kuin katkaistu Farangin karamellipossu

Ling Longin tunnelma oli rennon asiallinen asiakaskunnan koostuessa perusfiksuista kolmi-nelikymppisistä tukholmalaisista. Palvelu oli ystävällisen rentoa ja pöytään tilattu kalifornialainen Pinot Noir erinomaista. Olennainen osa Ling Longin tarjontaa ovat cocktailit, joita siemailimme parit pöydässä ja parit vieressä olevassa hotellin erittäin viihtyisässä baarissa, joka ansaitsee tulla käydyksi myös loistavan jazzia, soulia ja funkia yhdistelevän musiikkinsa ansiosta.

Riddargatan 6, Tukholma

FLIPPIN' BURGERS

Lauantailounaalla kävimme haukkaamassa erinomaiset burgerit alunperin joukkorahoituksen ja burgeritäytteisen jenkkirundin turvin aloittaneessa Flippin’ Burgersissa (kantsii lukea tarina). Paikka ei ota vastaan pöytävarauksia, mutta tiskin etuosa on kuin varta vasten rakennettu pöydän odotteluun olutta siemaillen.

Valitsin raflan nimikkoburgerin, jonka täydellistä pihvikypsyyttä ja ainesosien tasapainoa heitti mutkalle vahingossa sisään laitettu tuplapihvi (joka myös laskutettiin). Mutta anyways, suurella sydämellä suositeltava paikka burgerifaneille.

Observatoriegatan 8, Tukholma

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.