Mainos
Mainos

Ravintola-arvostelu: Miami, Tampere

Tampereen ravintolaskenessä Koskikeskuksen koskenrannassa sijaitseva Miami lokeroitui päässäni kreisibailaukseen ja sen aiheuttaman olotilan helpottamiseen. Burgeria, pizzaa, ribsejä ja sitä rataa. Niinpä ihmettelin, kun Chef Santerina paremmin tunnettu Santeri Vuosara kertoi suunnitelleensa raflaan uuden listan. Kutsuipa vielä testaamaankin talon piikkiin. 

ALKUTAHDEILLA kuulen, että safka tehdään nyt alusta asti itse. Mietin, auttaisiko pään lujaa pöytään lyöminen nollaamaan kerrasta vanhat mielikuvat. Ehkäpä ruoka hoitaa homman siistimmin. Ensimmäiseksi meitä lämmitellään tuorepuristetusta appelsiinista ja jostain viinaksesta tehdyllä Fuzzy Navel -drinkillä. Tuore on aina tuore ja näillä leveysasteilla vastapuristettuun appelsiinidrinksuun törmää turhan harvoin.

ASIAAN. Sitten saamme pöydän täyteen annoksia maisteltavaksi. Pickled Salad (8 eur) toimii tähän vuodenaikaan täydellisesti. Juuri sopivasti pikkelöidyt kasvikset cashew-pähkinöiden kera oli kerrassaan oiva aloitus. Turhan monta surkeaa alkusalaattia kaikkialla syöneenä en olisi tätä osannut itse tilata. Crab cakes eli friteeratut rapukakut (8 eur) ovat mukava naposteltava ja dipattava erityisesti oluen kylkeen. Makua tai twistiä voisi olla enemmän. Jos et ole rapukakkuja aiemmin maistanut, tästä on hyvä aloittaa. Grillatut ja maustetut bataatti”ranskalaiset” (5 eur) yhdistävät hyvin makean ja suolaisen. Rapeaksi näitä ei tunnu millään saavan. Kertokoon joku jipon, jos tietää (ilman extra-aineita kuten kuorrutusta). Mutta sitten tärähti. Syvän etelän mauista voimansa hakeva chowder-keitto kylmäsavulohesta, ravuista ja maissista (11/14 eur) paaluttaa paikkansa kaupungin toisena loistavana kalakeittona kauppahallin 4 vuodenajan kanssa. Täydellinen suola, voimakkaiden makujen seasta erottuvat raaka-aineet… tämän luokse palaan.

Lopuksi annan erityismaininnan itsetehdyistä dipeistä, jotka nostavat kutakin annosta uudelle tasolle. Mangosalsa, savupaprika-aïoli, salsa grillatuista jalapeñoista, talon juustokastike tai Poppamiehen hiidenhillo ovat jokainen testaamisen arvoisia (3 eur/kpl).

SEURAAVAKSI pöydän täyttää äärimmilleen pääruoat. Jerk-maustetut broilerin koipinuijat, eli Funky Chicken, mangosalsan, talon slaw’n ja kookosriisin kanssa (17 eur) esiintyvät hiukan turhan hillitysti. Perusmaut ovat kohdillaan, mutta jerkin annostelua tai voimaa voisi kääntää kaakkoon. Kookosriisissä kookos on kohdillaan, mutta riisi ylikypsää. Entrecôte-pihvi on järkälemäinen. Täydellinen medium-kypsyys yhdistettynä jalapeno- sekä mangosalsaan on mehevä kokonaisuus. 22 euroa A5-arkin kokoisesta, ensiluokkaisesta ja Josper-grillin hiililtä syvyyden keränneestä lihakimpaleesta herättää tällaisen pihviä vierastavankin vieraan mielenkiinnon. Miami Burger (14 eur) näyttää ylväältä ja tuhdilta. Leikatessani palaa tunnen ongelman rakenteessa. Pihvi on käsitelty aivan liian tiiviiksi. Se, että medium on päässyt hiiligrillissä kypsäksi, ei ole edes pahin vika. Burgeripihvi on herkkä laji. Pihvit tehdään paikan päällä, joten kehoittaisin muotoilemaan niitä mahdollisimman vähän ennen paistoa. Annetaan rasvalle tilaa sulaa ja maustaa liha. Royal Bakerin sämpylä on hyvän makuinen, mutta tuumaisen pihvin kanssa liian paksu. No, burgereissa koulukuntia riittää, mutta tämä ei vain toiminut.

Onneksi loput annokset keventävät mieltä. Cajun-maustettu lohi (21 eur) on yllättävän herkullinen. Mausteseos säädetty kuntoon, kalan rapea nahka superhyvää ja itse fisun kypsyys erinomainen. Pihvileipä, Double Steak Sandwich (22 eur), näyttää mätöltä, mutta osoittautuu järisyttävän hyväksi. Murea sisäfile täydellistä lohtua tuovan juustokastikkeen kera pistää setin chowderin jälkeen pitkän aterian kakkoseksi. En olisi uskonut. Ehdoton hitti.

JÄLKEEN. Niin kuin päivän nautittu energiamäärä kaipaisi vielä buustausta, isketään eteemme jälkiruoat. Friteerattu jäätelö kookoksen ja mangon kera oli vinkeä kokemus, joka 6 eurolla kannattaa kokeilla. Suklaanystävä ihastunee kolmen suklaan pirtelöön (6 eur). Itselle se oli maultaan turhan tyttömäinen. Makea kai olisi sukupuolineutraalimpi termi. Grillattu hedelmävarras suklaakastikkeella (6 eur) raikasti suuta ja kevensi viimeisiä makusteluhetkiä. Grillattu banaani oli kiva. Muutakaan sanaa en keksinyt. Ihmeitä ei jälkkärit tarjonneet, mutta hintaansa nähden hyvät kaupat jokaisesta.

SISUSTUKSENSA paremmin ruokailuun sopivaksi muuttanut Miami nosti itsensä kerralla burgerimättömielikuvista kunnon ruokapaikaksi. Keittiö nojaa toki yhä eteläisen Jenkkilän runsaan mausteiseen tyyliin. Uudella listalla kunnioitus näitä Suomessa kaltoinkohdeltuja ruokia kohtaan palautetaan tyylikkäästi. Parannettavaakin vielä löytyy, mutta se, että haluan palata näiden syvien sävyjen ääreen vielä maksavana asiakkaana, osoittaa jo hatunnoston arvoista suoritusta.

Miami

Koskikeskus, Tampere

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.