Ravintola-arvostelu: Čestr, Praha

MTV Oy, All rights reserved

Praha-viikonlopun viimeisenä päivänä olin kuvitellut nauttivani jotain perinteistä tsekkiläistä pubiruokaa pilsnerin äärellä. La Degustationin henkilökunta kuitenkin vinkkasi loistavasta mestasta kysyessämme lounaspaikkaa. Tekivät jopa meille pöytävarauksen. Čestr sijaitsee Prahan kansallismuseon ja oopperan välissä. Paikassa, jota olisin ylenkatsonut ohikulkiessani. Rafla näyttää lähinnä museon lounaskahvilalta ulkoa katsottuna. Onneksi oli parempi tieto korvan takana.

Lasisten seinien sisältä aukeaa suuri, kepeä, puusävyinen tila, jonka näkymää hallitsee avoin keittiö sekä lihanriiputus-/käsittelyhuone. Takaseinällä suuri taulu naudanruhon kymmenistä eri osista. Nyt ollaan lihan ytimessä. Meidät ottaa hoiviinsa hyvin ystävällinen miestarjoilija, joka hoitaa homman kotiin loppuun asti. Nurkassa La Degustationin edellisillan tarjoilijamme heiluttavat meille.

ČESTRIN HINTATASO yllättää positiivisesti. Michelinin Bib Gourmand -maininnan arvoisessa paikassa saa kolmen ruokalajin menun 21 eurolla. Ruokalajit saa valita listalta itse.

Aloitamme häränsuu- sekä lampaanjuustosalaateilla. Häränsuu oli valeltu ohuenohuiksi viipaleiksi, jotka oli näin saatu mureiksi. Raikkaana parina salottisipulia ja fenkolia. Hauska kokemus. Juustoinen salaatti oli perinteisempi, mutta sekin lajissaan varsin onnistunut.

LIHAISAN LISTAN kakkosruoaksi valitsin tarjoilijan suosittelemaa hitaasti grillattua flat-osaa, joka on leikattu lavan yläosasta. Vaimo pihtasi lihan aloittamista ja otti grillattua munakoisoa kananmunan kera. Vahvasti rosmariininen flat haki mureudessaan vertaistaan. Yhdessä kenties parhaan maistamani perunamuusin kera rustiikkinen, mutta taiten tehty kombo. Munakoison rakenne oli lihamaisen mehevä. Pehmeä, mutta ei ylikypsä. Uppomuna toi piparjuurikastikkeeseen tuhdin lämminhenkistä vibaa.

KOLMANNEKSI LIHARUOAKSI valitsimme striploinia (Suomessa makurasvalla varustettua ulkofileetä) sekä skirtiä (kuve). Kylkeen kuulemma ehdottomasti suositeltavat ranskalaiset perunat sekä perunaknöödelit. Kostukkeeksi mukaan voi-pekoni-katajanmarja -kastike sekä tryffelinen soosi. Lihat olivat kypsyydeltään täydellisen punertavia ja ranskalaiset loistavia. Kyllä niihin perunaknöödeleihinkin alkoi viehtyä viikonlopun aikana.

SUOSITELLUT TSEKKIVIINIT potkivat mainiosti kuten myös reissun jäähyväisiksi napatut olutsnapsit. Parin oluen, kolmen viinilasillisen ja kahvitusten jälkeen saimme kahdestaan aikaiseksi 70 euron laskun. Harvoin sitä rahojaan niin hyvin sijoittaa.

Praha, kippis, olit meille hyvä!

Čestr, Praha

Legerova 75/57

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat