Mainos
Mainos

Ravintola-arvostelu: Bistro Sinne, Porvoo

Porvoon toinen kauan haaveilemani ruokakohde SicaPellen lisäksi oli Bistro Sinne. Olin kuullut siitäkin pelkästään hyvää. Valitettavasti Sinnessä pääsi nauttimaan tässä yhteydessä pelkän lounaan, jonka pohjalta näkemys paikasta rajoittuu jossain määrin. Olin lounasaikaan yhä melko täynnä hotellin aamiaisesta, mutta eipä se ole ennenkään menoa haitannut. Oli kuitenkin selvää, että tyydyn yhteen ruokalajiin. 

Sinne sijaitsee Porvoon Taidetehtaan kyljessä ja nautimmekin aperitiiviksi kierroksen kulttuurin parissa. Kannattaa ehdottomasti saapua paikalle puoli tuntia ennen pöytävarausta ja toimia samoin, mikäli paikka on auki. Ei edes maksa mitään.

Itse rafla näyttää ulkopuolelta varsin tympeältä, ostoskeskusmaiselta. Sisätilat ovat onneksi tyylikkäät, vaikka seinänkorkuisista ikkunoista aukeava maantie ei kaikkein tunnelmallisin näky olekaan. Ravintola on yllättävän iso halli, jossa pöytien välit ovat tuplat tavalliseen. Meidät ohjataan istumaan ikkunapöytään aivan avokeittiön viereen. Harvoin keittiön toimintaa näkee niin täydellisesti kuin Sinnessä. Palvelu on alusta loppuun sanoisinko perusystävällistä. Persoonatonta, mutta moitteettoman toimivaa. Yhden ruokalajin aterialla meitä palvelee kolme tarjoilijaa.

Tein halujeni kanssa kompromissin ja valitsin itse paljon kehutun burgerin (18,90 eur) vaimon syödessä à la carte -listalta Paistettua nieriää, mustaa risottoa ja mustajuurta (24,50 eur). Näin saatiin maistaa erilaisia makumaailmoja ja burgerikokemukseni pääsi karttumaan.

Vaimon kala-annos oli tasapainoinen kokemus, hyvässä ja pahassa. Kaikki oli kohdallaan. Kypsyydet, raaka-aineiden laatu ja kunnioitus, mutta wow-elementti puuttui. Toimisi varmaankin parhaiten menun osana, kuten yleensä tällaista tulee nautittua. Lasiin oikein mainiota Chablis’ta (15,36/16 cl). 

Burgeri oli kehujen arvoinen. Pihvinä Bosgårdin kartanon jylhää luomu Charolais-karjaa. Välissä mm. pekonia ja cheddaria, kyljessä aiolia, BBQ-kastiketta ja maalaisranskanperunoita. Kokonaisuutta kuvailisin rouhean hienostuneeksi. Selkeät maut, pihvissä hienon ilmava rakenne, kypsyys hyvä, mutta olisi voinut olla vielä punertavampi, sämpylä muutakin kuin pullahöttöä. Olen viime aikoina saanut niin hyviä ranskalaisia perunoita, että nämä saavat arvosanan 9-. Tavallista paremmat, mutta eivät loistavat. Hampurilaisen kokonaisuus toi minulle uutta ajateltavaa burgerien suhteen. Olen kaivannut tähän asti ennen kaikkea mehevyyttä. Sellaista, jossa kuluu useampia servettejä suupieliä pyyhkiessä. Vähintäänkin kuvaannollisesti. Sinnen burgeri oli fiinimpi. Kuivempi, olematta tippaakaan kuiva. Erittäin toimiva ja maistuva, mutta omalla tavallaan. Se opetti uutta. Lajissaan joka tapauksessa maan huippua. Ja hieno päätös Porvoon ruokaretkelle. Ensi kerralla pitemmän kautta. Tähän kaupunkiin kannattaa tulla herkuttelemaan kauempaakin.

Bistro Sinne

Läntinen Aleksanterinkatu 1, Porvoo

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja